Jaap van Zweden dirigeert Sjostakovitsj

Dag
Vrijdag 21.04.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 17 in G, KV 453
Symfonie nr. 7 in C, opus 60, 'Leningrad'
Price range
Vanaf €20
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wanneer dirigent emeritus Jaap van Zweden de bok beklimt, belooft dat vonken en vuur. Wie de veelzijdigheid van de Nederlandse dirigent zelf wil beleven, zit gebeiteld met de Zevende symfonie van Sjostakovitsj op het programma. Onstuimige ritmiek, dwarse melodieën, echo’s van Russische melancholie en een orkest van ronduit monumentale schaal: Sjostakovitsj’ Zevende heeft het allemaal. Van bescheidener omvang, maar niet minder meeslepend, zijn Mozarts pianoconcerto’s. De componist beschouwde ze als vingeroefeningen voor zijn opera’s, waardoor ze uitblinken in subtiele retoriek en ontroerende melodieën. Kirill Gerstein staat wijd en zijd bekend als een van de beste vertolkers van Mozarts pianoconcerto’s, en laat het klavier zingen met Mozarts sprankelende Zeventiende

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Jaap van Zweden

Functie
Dirigent emeritus

Jaap van Zweden is een van de meest gevraagde dirigenten van zijn generatie. Hij vervulde gastdirecties bij orkesten als het Los Angeles Philharmonic Orchestra, het Chicago Symphony Orchestra, de Münchner Philharmoniker, het WDR Symphonie-Orchester Köln, het Orchestre National de France, de Oslo Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest en het London Philharmonic Orchestra. Momenteel is hij chef-dirigent van de New York Philharmonic.

Lees verder

Kirill Gerstein

Instrument
piano

De Russisch-Amerikaanse pianist Kirill Gerstein combineert de Russische, Amerikaanse en Centraal-Europese pianistieke tradities met een onverzadigbare nieuwsgierigheid. Op het concertpodium verkent hij een enorm repertoire dat zich uitstrekt van Bach tot Adès.

Lees verder