Jamie Phillips dirigeert Bernstein

Dag
Zondag 09.12.2018 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
On the town (three dance episodes)
Halil (Nocturne)
Symfonie nr. 2, ‘The Age of Anxiety’
Price range
Tickets vanaf €12
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘King of the Hill’ 
Happy birthday Lenny! De meest iconische dirigent-componist-activist-pedagoog van de Verenigde Staten zou 100 jaar geworden zijn in 2018. Het Antwerp Symphony Orchestra brengt een rijk portret van deze muzikale kameleon. In de spectaculaire musicalmuziek van On the town gaan drie matrozen aan wal om het bruisende New Yorkse nachtleven te verkennen. Aldo Baerten, fluitsolo bij het Antwerp Symphony Orchestra, gedenkt in Halil de Israëlische fluitist die het leven liet in de Jom Kipoeroorlog. Apotheose van dit componistenportret is The Age of Anxiety, waarin Bernstein de moderne, naoorlogse tijdgeest portretteert in een meesterlijke symfonie voor orkest en jazzpiano.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

Jamie Phillips

Functie
Gastdirigent

Jamie Phillips verscheen op het internationale podium dankzij zijn succes tijdens de Nestlé and Salzburg Festival Young Conductors Award in 2012, en sindsdien is hij een veelgevraagd gastdirigent. Phillips combineert ongekunstelde autoriteit met klare, expressieve techniek en aangeboren muzikaliteit.

Lees verder

Aldo Baerten

Instrument
fluit

Aldo Baerten is fluitsolo bij het Antwerp Symphony Orchestra. Daarnaast is hij docent aan het conservatorium van Antwerpen en de Hogeschool der Kunsten in Utrecht,en geeft hij meestercursussen op vier continenten, o.a. aan de Royal Academy in Londen. Als Powell Fulte Artist concerteerde hij als solist met gerenommeerde orkesten en is hij een graag geziene gast op festivals in Europa, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten.

Lees verder

Jan Michiels

Instrument
piano

Jan Michiels treedt regelmatig op als solist of in kamermuziekverband in diverse muziekcentra in Europa en Azië, met dirigenten als Peter Eötvös, Heinz Holliger en Yannick Nézet-Séguin, maar ook met dansproducties van Anna Teresa De Keersmaeker, Vincent Dunoyer en Sen Hea Ha. Zijn repertoire reikt van Bach tot vandaag.

Lees verder