De Johannespassie van Bach

Dag
Vrijdag 31.03.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Johannespassie, BWV 245
Price range
Vanaf €20
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wie Pasen zegt, zegt Bach. Toegewijd aan deze waardevolle traditie brengt het Antwerp Symphony Orchestra samen met het Vlaams Radiokoor de Johannespassie onder leiding van Philipp von Steinaecker. De protegé van wijlen Claudio Abbado staat bekend om zijn fijngevoelige omgang met het barokrepertoire. De Johannespassie wordt ook wel ‘de enige opera van Bach’ genoemd dankzij de dramatische scènes en Bachs onnavolgbare gevoel voor muzikale theatraliteit – het huiveringwekkende openingskoor Herr, unser Herrscher zet meteen de toon. Tijdens dit passieconcert van Antwerp Symphony kan je luisteren naar Johannes’ verhaal over een krachtige en begeesterende Messias. 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en Casa Kafka Pictures. 

Bio's

Philipp von Steinaecker

Functie
Gastdirigent

Philipp von Steinaecker is een Duits dirigent, die zijn carrière begon bij het Orchestra of the Age of Enlightenment. Sindsdien werkte hij onder andere met het Swedish Radio symphony Orchestra, het Residentieorkest Den Haag en het Mahler Chamber Orchestra.

Lees verder
Carolyn Sampson

Carolyn Sampson

Instrument
sopraan

De Britse sopraan Carolyn Sampson kan zowel in Europa als in de Verenigde Staten op een enthousiast publiek rekenen en voelt zich evenzeer thuis op het concertpodium als achter de prosceniumboog van de opera. Ze trad op in operahuizen als de English National Opera, Glyndebourne, de Opéra national de Paris en de Opéra national de Montpellier. Met haar opnames sleepte ze diverse prijzen en nominaties in de wacht, niet in het minst met haar meest recente cd, ‘A French Baroque Diva’, die in 2015 bekroond werd met een Gramophone Award.

Lees verder
Ann Hallenberg

Ann Hallenberg

Instrument
mezzosopraan

De Zweedse mezzo-sopraan Ann Hallenberg verdeelt haar drukbezette agenda over symfonische concerten en het vertolken van rollen in opera’s. Dankzij haar talent om haar stem te plooien naar uiteenlopende stijlen is ze een veelgevraagde gaste in diverse vooraanstaande operahuizen, waaronder het Teatro alla Scala, het Teatro Real, het Theater an der Wien, de Opéra de Paris en de Staatsoper Berlin. Ze trad op met orkesten als het Leipzig Gewandhausorchester, de Los Angeles Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest onder dirigenten als Sir Antonio Pappano, Riccardo Muti en Paavo Järvi.

Lees verder

Nick Pritchard

Instrument
tenor (evangelist)

Nick Pritchard is een Britse tenor die internationale erkenning krijgt voor zijn uitzonderlijke vocale talent en charismatische podiumprésence. Pritchard is vooral bekend om zijn uitvoeringen van barokke en klassieke muziek, met een repertoire dat werken van Händel, Mozart en Bach omvat.

Lees verder

Halvor Melien

Halvor F. Melien is een Noorse concert- en operazanger. In 2015-2016 maakte hij deel uit van het solistenensemble van De Noorse Nationale Opera in Oslo. Hij heeft een breed concertrepertoire van de zeventiende eeuw tot heden. Hij wordt vooral erkend voor zijn Bach-interpretaties.

Lees verder

William Thomas

De Brits basbariton William Thomas is een van de rijzende sterren in de Britse operawereld. In het seizoen '22-'23 is hij, naast zijn debuut in de Koningin Elisabethzaal, ook voor het eerst te zien in het Royal Opera House, Théâtre des Champs Elysées en het Teatro alle Scala.

Lees verder

Vlaams Radiokoor

Instrument
koor

Het Vlaams Radiokoor werd in 1937 als professioneel kamerkoor opgericht door de toenmalige openbare omroep (NIR). Vandaag de dag is het koor een ensemble van uitzonderlijk hoog niveau, dat zowel in binnen- als in buitenland tot de top gerekend wordt. De 32 zangers repeteren onder leiding van chef-dirigent Bart Van Reyn in Studio 1 van het bekende Flageygebouw in Brussel, en concerteren in heel Vlaanderen en Europa.

Lees verder