José-Miguel Freitas

José-Miguel Freitas studeerde altviool aan de Escola Superior de Música in Lissabon en aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Momenteel volgt hij een Masters in Performance aan het Royal College of Music.

Professionele ervaring deed hij op bij het Orquestra XXI, het Camerata Atlântica, het Antwerp Camerata, het London Firebird Orchestra, het Portuguese Symphonic Orchestra, de Frascati Symphonic en het Portuguese Metropolitan Orchestra. Als kamermuzikant maakte hij deel uit van het Fidelio Trio, het Hestia String Quartet, het Camerata Atlântica, het RARO Ensemble en het Hestia String Quartet.

José-Miguel Freitas volgde opleidingen bij het RCM Symphonic Orchestra, de Neue Philharmonie München, het Gulbenkian Orchestra, de Orkestacademie van het Antwerp Symphony Orchestra en het Jovem Orquestra Portuguesa.

In 2018 kreeg José-Miguel Freitas een Lucy Ann Jones Scholarship als Houston Family Scholar en nam hij deel aan de Vasco Barbosa National Competition waar hij de tweede prijs won. In 2017 nam hij deel aan de Calouste Gulbenkian Foundation Trust Award. In 2016 won hij de tweede prijs op de Vasco Barbosa National Competition en in 2015 won hij de derde prijs op de Paços Premium National Competition.