Kamermuziek: Barok

Dag
Zondag 14.10.2018 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Hobosonate nr. 3 in F, opus 1, nr. 5
Hobosonate in C
Fagotsonate in C
Hobosonate in d
Duosonate in c
Hobosonate in g (uit: Tafelmusik, TWV 41)
Price range
€17
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Uitbundige kleuren, sierlijke vormen, krullen met weerhaakjes: naast ogen kunnen ook oren genieten van barok. In het kader van het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ brengen twee houtblazers van het Antwerp Symphony Orchestra muziek van Händel en Telemanns Tafelmusik. Andere barokke grootmeesters slingeren nu eens weemoed, dan weer positivisme naar ons toe. Kortom: toonschilders maken Antwerpen op 14 oktober nog net wat meer Barok.

Bio's

Eric Speller

Instrument
hobo

Eric Speller behaalde in 1994 een Eerste Prijs hobo aan het Conservatoire National Supérieur van Lyon. In 1993 studeerde hij af als musicoloog aan de Sorbonne en in 1995 behaalde hij een Hoger Diploma aan het Conservatorium van Genève in de klas van Maurice Bourgue. Momenteel is hij docent hobo aan het conservatorium van Brussel en sinds 1997 is hij eerste solist hobo bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder
Graziano Moretto

Graziano Moretto

Instrument
fagot

Graziano Moretto werd in Milaan geboren en studeerde af als fagottist aan het Verdi-Conservatorium van zijn geboortestad. Het jaar daarop vervolmaakte hij zich aan de Musikhochschule van München. Hij maakte deel uit van de Bamberger Symphoniker, het Bayerisches Staatsorchester, de Münchener Philharmoniker, het Festivalorkest van Schleswig-Holstein en het Orchester des Bayerischen Rundfunks. Hij werkte onder befaamde dirigenten als Colin Davis, Sergiu Celibidache, Lorin Maazel, Georg Solti en Christoph Eschenbach. Sinds 1992 is hij als fagotsolo verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder