Kamermuziek: Mozart en Beethoven

Dag
Zondag 20.01.2019 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Octet in Es, opus 103
Serenade nr. 11 in Es, KV 375
Price range
€17
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In de achttiende eeuw had elke aristocraat een blazersensemble in loondienst. Hun muziek diende vele doelen: serenades voor liefdesbetuigingen, tafelmuziek tijdens het dineren, arrangementen van toenmalige operahits. Door de flexibiliteit was het genre een echte passe-partout waar ook de groten zich van bedienden. Mozarts Serenade werd zo gesmaakt dat de muzikanten het zelfs onder zijn eigen balkon te berde brachten. Beethoven droeg met zijn naar Mozart knipogende Octet een prachtig steentje bij aan het populaire genre.

Bio's

Nele Delafonteyne

Instrument
klarinet

Nele Delafonteyne studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In 2003 behaalde ze het diploma voor klarinet en kamermuziek met grote onderscheiding. In Londen vervolmaakte ze zich bij Andrew Marriner, soloklarinettist bij het London Symphony Orchestra. Aanvullende artistieke inspiratie vond Nele in masterclasses bij Sabine Meyer, Pascal Moragues en Sjef Douwes. Sinds september 2011 is Nele soloklarinettiste bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder
Piet Van Bockstal

Piet Van Bockstal

Instrument
hobo

Piet Van Bockstal studeerde hobo bij Paul Dombrecht aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en vervolmaakte zijn studies bij Hansjörg Schellenberger (Berliner Philharmoniker) en John Anderson (Philharmonia Orchestra). Sinds 1985 is hij eerste hobo solo van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Sébastien Vanlerberghe

Instrument
hobo

Sinds januari 2002 is Sébastien Vanlerberghe tweede solist hobo en Engelse hoorn bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Oliver Engels

Instrument
fagot

Oliver Engels werd geboren in Keulen waar hij fagot studeerde aan de Musikhochschule bij Claus Frithjof Boden. Reeds tijdens zijn studies speelde hij in de Rheinische Philharmonie in Koblenz, de Remscheider Sinfoniker en het Gürzenich Orchester in Keulen. Hij is actief als kamermusicus in diverse ensembles. Samen met onder meer Ensemble Köln, Ensemble Modern en het E-MEX Ensemble brengt hij hedendaags repertoire. Sinds 1992 is hij verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als fagot solo.

Lees verder

Tobias Knobloch

Instrument
fagot

Tobias Knobloch studeerde fagot en contrafagot aan de Musikhochschule in Keulen en behaalde daar zijn orkestdiploma. Hij was verbonden aan de filharmonische orkesten van Gelsenkirchen, Lübeck en Karlsruhe. Hij verleende onder meer zijn medewerking bij opnames en kamermuziekconcerten met I Solisti del Vento en Arco Baleno. Sinds 1996 is hij solist contrafagot en tweede solist fagot in het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Michaela Bužková

Instrument
hoorn

Michaela Bužková studeerde hoorn aan het conservatorium van Kroměříž en vervolmaakte zich aan de Janáček Academy in Brno. Na haar studies speelde ze hoorn in diverse ensembles, waaronder het Arion Wind Quintet. Ze speelde in het Moravisch Filharmonisch Orkest van Olomouc en de Prague Philharmonia. Sinds 2007 is ze vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als eerste hoornsolo. Ze treedt meermaals op als soliste met diverse orkesten en in kamermuziekverband. Ze behaalde tweede prijzen op het Europäischer Wettbewerb Klassik-Festival Ruhr, de Brass Competition Brno en de Czech-Slovak-Anglo Trust Competition.

Lees verder