Kamermuziek: Fluitkwartet

Dag
Zondag 12.05.2019 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Fluitkwartet nr. 2 in G
Fluitkwartet nr. 1 in D, KV 285
Threnodies I & II
Serenade
Price range
€17
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Zowel Mozart als zijn tijdgenoot Domenico Cimarosa schreven succesverhalen met het fluitkwartet. Ook in de twintigste eeuw was dit genre populair bij componisten. De Amerikaanse componist Copland schreef twee pakkend rouwende in memoriams voor collega Igor Stravinski en vriendin Beatrice Cunningham. De in Duitsland geboren, maar naar Israël uitgeweken Paul Ben-Haim evoceert met zijn vredige Serenade het Nabije Oosten.

Bio's

Charlène Deschamps

Instrument
fluit

Charlène Deschamps studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Lyon en behaalde haar diploma met onderscheiding in de klas van Philippe Bernold.

Lees verder

Yuko Kimura

Instrument
viool

Violiste Yuko Kimura studeerde aan de muziekacademie in Kyoto waarna ze hogere muziekstudies aanvatte aan het Musashino Academia Musicae in Tokio. Later volgde ze, met steun van de Tsjechische regering, een postgraduaat aan de Academie voor Muziek in Praag bij Josef Suk, Antonin Moravetz en het Smetana Quartet. Aan diezelfde academie gaf ze ook les en ze toerde met een solo recital. Daarna werkte ze in Flensburg (Duitsland) in het Schleswig-Holsteinisches Landestheater. Sinds 1991 is ze vast lid van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Marija Krumes

Instrument
altviool

Marija Krumes werd geboren in Joegoslavië. Ze begon op zevenjarige leeftijd viool te spelen bij haar vader waarna ze haar vioolstudies vervolmaakte aan de universiteit van Belgrado. Vervolgens studeerde ze viool aan het conservatorium van Antwerpen bij Dejan Mijajev en altviool in de klas van Leo De Neve. Als altvioliste en violiste speelde ze in verschillende orkesten en kamermuziekgroepen in België en Nederland. Ze verleende ook haar medewerking aan verschillende tv- en cd-producties en is naast haar optredens als violiste en altvioliste regelmatig bezig met verschillende pedagogische activiteiten. Sinds 2010 is ze verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als altvioliste.

Lees verder

Diego Liberati

Instrument
cello

Diego Liberati studeerde cello aan de Hochschule der Künste van Bern en vervolmaakte zich nadien bij Louise Hopkins. In zijn geboorteland Italië speelde hij in verschillende orkesten, zoals Solisti Aquilani, het Orchestra Città Aperta, het Orchestra del Teatro Marrucino, het Orchestra da Camera Benedetto Marcello en het Orchestra Sinfonica Abruzzese. In het verleden was hij aanvoerder van de cellogroep in het Portugese Orquestra do Norte. Naast het musiceren wijdt hij zich aan doceren en hij geeft lessen en workshops op het Campus Musica Festival en de International Campus Musica van Polignano. Sinds 2010 is hij vast lid van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder