Kamermuziek: Brahms en Schönberg - Geannuleerd

Dag
Zondag 29.11.2020 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Klarinettrio in a, opus 114
Kammersymphonie, opus 9 (arrangement door Anton Webern)
Price range
€18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Met Arnold Schönbergs provocerende artikel Brahms the Progressive legitimeerde hij zijn baanbrekende stijl aan de hand van de algemeen aanvaarde muziek van Johannes Brahms. Een concert met muziek van deze ogenschijnlijke tegenpolen is dus helemaal niet zo gek, maar des te prikkelender. Schönbergs leerling Anton Webern maakte een beroemd arrangement voor een kleine bezetting van de expressieve Kammersymphonie, opus 9, een werk dat in 1913 nog een rel creëerde tijdens het beruchte Skandalkonzert in Wenen. Herbeleef vanop de eerste rij dit kantelpunt uit de muziekgeschiedenis samen met een van Brahms’ laatste werken, waarin de romige klank van de klarinet hemels aan bod komt.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

---

Update 16.11.2020
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Vlaamse overheid op dinsdag 27 oktober extra maatregelen aangekondigd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om de tickets voor het kamermuziekconcert op zondag 29 november in AMUZ te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.

Bio's

Aldo Baerten

Instrument
fluit

Aldo Baerten is fluitsolo bij het Antwerp Symphony Orchestra. Daarnaast is hij docent aan het conservatorium van Antwerpen en de Hogeschool der Kunsten in Utrecht,en geeft hij meestercursussen op vier continenten, o.a. aan de Royal Academy in Londen. Als Powell Fulte Artist concerteerde hij als solist met gerenommeerde orkesten en is hij een graag geziene gast op festivals in Europa, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten.

Lees verder
Benjamin Dieltjens

Benjamin Dieltjens

Instrument
klarinet

Benjamin Dieltjens is sinds 2007 eerste klarinet bij het Antwerp Symphony Orchestra en hij is lid van het Orchestre des Champs Elysées. In 2008 werd hij uitgenodigd als eerste klarinet bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2012 nam hij het klarinetconcerto van Mozart op met het New Century Barock Orchestra op historische instrumenten. Daarnaast is hij actief als kamermuzikant (zowel historische uitvoeringen als klassiek en hedendaags werk) en was hij te gast op verschillende internationale festivals. Hij was lid van het Ensemble für neue Musik Karlsruhe olv Peter Eötvös. Hij was stichtend lid van het in 1998 opgerichte kamermuziekensemble voor actuele muziek Het Collectief en speelt sinds 2003 regelmatig bij het ICTUS ensemble. Hij speelt ook regelmatig bij Oxalys, Il Gardellino en Ensemble Explorations. Benjamin geeft seminaries kamermuziek aan het Orfeus Instituut in Gent en de universiteit van Wenen, en is hoofdleraar klarinet aan het conservatorium van Brussel.

Lees verder
Raphael Bell

Raphael Bell

Instrument
cello

Raphael Bell is aanvoerder van de cellosectie bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-artistiek directeur van La Loingtaine in Montigny-sur-Loing, medestichter van de Camerata Fontainebleau en oprichter en mede-artistiek directeur van het Charlottesville Chamber Music Festival in zijn geboortestad Virginia.

Lees verder