Kamermuziek: De Goldbergvariaties van Bach

Dag
Zo 06.06.2021 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Goldbergvariaties BWV 988 (arrangement door Arthur Franckenpohl)
Price range
€18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

De Goldbergvariaties vormen zonder twijfel een van de meest geëerde variatiereeksen ooit geschreven. Johann Sebastian Bach had een kleine 300 jaar geleden genoeg aan een kort themaatje om maar liefst 30 waanzinnig vindingrijke én moeilijke variaties te componeren. De mythische status van deze krachttoer maakte de Amerikaanse componist Arthur Frackenpohl warm voor een arrangement voor koperkwintet dat in 2002 een Echo Klassik Award in de wacht sleepte. De musici van het Antwerp Symphony Orchestra staan garant voor een verrassende heruitgave van Bachs iconische werk.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Eliz Erkalp

Instrument
hoorn

Eliz Erkalp studeerde hoorn aan het conservatorium van Straatsburg. Ze vervolgde haar opleiding aan de Musikhochschule van Freiburg bij Bruno Schneider. Verder volgde ze masterclasses bij Hervé Joulain, Jasper de Waal en Hermann Baumann. Eliz Erkalp deed orkestervaring op in verschillende jeugdorkesten, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het orkest van de Vlaamse opera, het Orchestre Philharmonique de Liège en de Opéra National du Rhin. Sinds september 2002 is ze als eerste soliste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. In 2005 behaalde ze een derde prijs op het Internationaal Hoornconcours van Genève. Met het Antwerp Symphony Orchestra maakte ze een cd met het hoornconcerto van Reinhold Glière.

Lees verder

Alain De Rudder

Instrument
trompet natuurtrompet

Alain De Rudder studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, waar hij een eerste prijs trompet en het hoger diploma kamermuziek behaalde. Daarna vervolmaakte hij zich bij Prof. Reinhold Friedrich aan de Staatliche Hochschule für Musik in Karlsruhe. In 1990 werd hij geselecteerd als solo-trompettist voor het European Community Youth Orchestra, waar hij tot 1993 speelde met dirigenten als Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini, Vladimir Ashkenazy en Charles Dutoit. Momenteel is Alain De Rudder eerste solo-trompettist bij deFilharmonie en is als solist geregeld te gast bij het Ensemble Modern, het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt, het NDR-Sinfonieorchester Hamburg, het Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, de Budapest Strings en het China National Symphony Orchestra Beijing. Alain De Rudder doceert sedert 2000 trompet aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen en maakt deel uit van het Spectra Ensemble, een ensemble voor hedendaagse muziek.

Lees verder
Bernd Van Echelpoel

Bernd Van Echelpoel

Instrument
tuba

Bernd van Echelpoel is een van de meest vooraanstaande tubaïsten van België en Europa en is sinds 2009 verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra in zijn thuisstad Antwerpen. Daarnaast is hij sinds 2013 professor tuba aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Bernd is steeds op zoek naar nieuwe composities voor zijn instrument. Zo werkte hij mee aan nieuwe stukken van Jelle Tassyns, Geert Callaert, Wim Bex en Steven Verhelst en bracht hij al vele premières van onbekend werk voor tuba solo in de Benelux.

Lees verder