Kamermuziek: Franse componisten

Dag
zondag 03.11.2019 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Strijkkwartet in g, opus 10
Trio voor fluit, altviool en cello, opus 40
Ainsi la nuit
Price range
€18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Claude Debussy was helder in zijn mission statement: ‘Gedreven door de liefde voor muziek probeer ik haar te bevrijden van de steriele tradities die haar omklemmen.’ Debussy’s muziek is inderdaad steeds origineel, weliswaar zonder dat hij zijn achtergrond uit de Romantiek verloochent. Zo wordt zijn muziek een aantrekkelijke mix van emotie, exotismen en meesterlijke nuance. Naast Roussels schitterende combinatie van fluit, altviool en cello, brengen musici van het Antwerp Symphony Orchestra met muziek van Henri Dutilleux nog een Franse grootheid naar AMUZ. Zijn Ainsi la nuit is een onbetwist meesterwerk dat in de jaren ‘70 het overtuigende bewijs leverde dat het strijkkwartet als genre nog springlevend was en is.

Bio's

Edith Van Dyck

Instrument
fluit

Edith Van Dyck studeerde bij Leon Berendse aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en vervolmaakte zich bij William Bennett, Kate Hill en Sebastian Bell aan de Royal Academy of Music in Londen. Sinds 2010 is ze solofluitiste bij het Antwerp Symphony Orchestra. Samen met Leon Berendse is ze sinds 2006 hoofdvakdocent aan het Conservatorium van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Lees verder
Lisanne Soeterbroek

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde aan het conservatorium in Den Haag. Daarna specialiseerde ze zich in Graz. Ze won diverse internationale prijzen op tal van vioolconcoursen, waaronder de Padova Competition en de International Violin Competition Cremona. Sinds 2009 is ze primarius van het Vespucci Quartet. Ze speelt regelmatig kamermuziek in binnen- en buitenland, en trad op als soliste met vele orkesten, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Staatsorkest van Frankfurt. Sinds 2013 is ze concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Mimi Jung

Mimi Jung begon op de leeftijd van vier en half jaar viool te spelen bij mevrouw Nan Kim. Op achtjarige leeftijd werd ze als student aangenomen door de bekende Italiaanse violiste Roberto Cani. Ze studeerde af bij het College en University Honors van Carnegie Mellon University voor haar bachelordiploma onder leiding van professor Cyrus Forough. De erkenning van haar talent en haar liefde voor optreden heeft haar naar podia als de Walt Disney Concert Hall, Carnegie Hall, en de Athenaeum Main Concert Hall in Boekarest, Roemenië gebracht.

Lees verder

Barbara Giepner

Instrument
altviool

Barbara Giepner studeerde piano en viool alvorens ze op achttienjarige leeftijd naar altviool overschakelde. Ze studeerde altviool en piano aan de Hochschule für Musik van Keulen, het Conservatorium van Cincinnati, de Royal Academy of Music in Londen en het Conservatoire de Paris. Ze is prijswinnaar van het Internationaal Pianoconcours van Bremen en won prijzen op het concours Jugend Musiziert in de categorieën piano, viool en kamermuziek. In 2008 trad ze op als soliste altviool met het Lucerne Festival Academy Orchestra onder Pierre Boulez. Verder was ze solo-altvioliste aan het London Philharmonic Orchestra. Haar cd Sphère(s)... verenigt hedendaagse muziek voor altviool. Sinds 2013 is ze tweede soliste altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Claire Bleumer

Instrument
cello

Claire Bleumer studeerde aan het Utrechtse conservatorium en vervolmaakte zich aan het Royal College of Music bij Leonid Gorokhov. Ze won diverse prijzen op concoursen als het Interprovinciaal muziekconcours en het Prinses Christinaconcours. Ze speelt ook actief piano en behaalde hiermee op tienjarige leeftijd een eerste prijs op het concours van de Muziekschool van Hilversum. Als eerste cellist trad ze op in nationale en internationale jeugdorkesten en speelde in vele professionele symfonie- en kamerorkesten in Nederland. Sinds 2006 is ze lid van het internationale ensemble Cello8ctet Amsterdam, waarmee ze tournees over de hele wereld maakte. Daarnaast vormt ze een vast duo met pianiste Saskia Lankhoorn. Sinds augustus 2013 is ze verbonden als celliste aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder