Kamermuziek: Franse componisten

Dag
Zondag 03.11.2019 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Strijkkwartet in g, opus 10
Trio voor fluit, altviool en cello, opus 40
Ainsi la nuit
Price range
€18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Claude Debussy was helder in zijn mission statement: ‘Gedreven door de liefde voor muziek probeer ik haar te bevrijden van de steriele tradities die haar omklemmen.’ Debussy’s muziek is inderdaad steeds origineel, weliswaar zonder dat hij zijn achtergrond uit de Romantiek verloochent. Zo wordt zijn muziek een aantrekkelijke mix van emotie, exotismen en meesterlijke nuance. Naast Roussels schitterende combinatie van fluit, altviool en cello, brengen musici van het Antwerp Symphony Orchestra met muziek van Henri Dutilleux nog een Franse grootheid naar AMUZ. Zijn Ainsi la nuit is een onbetwist meesterwerk dat in de jaren ‘70 het overtuigende bewijs leverde dat het strijkkwartet als genre nog springlevend was en is.

Bio's

Edith Van Dyck

Instrument
fluit

Edith Van Dyck studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen, het Brabants Conservatorium in Tilburg en aan de Royal Academy of Music in Londen. Sinds 2009 is ze fluit solo bij het Antwerp Symphony Orchestra. Samen met haar moeder en pianiste Helene Luyten vormt ze een vast duo. In 2015 werd haar eerste CD uitgebracht onder het label Et'Cetera die bekroond werd met een 10 door het muziekmagazine Luister.

Lees verder

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het conservatorium van Den Haag en bij Eszter Haffner in Graz. Sinds 2009 is ze de eerste violiste van het Vespucci Kwartet. Van 2009 tot 2013 was ze aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest, in 2013 werd ze concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze won prijzen op diverse internationale wedstrijden en trad op als solist bij tal van orkesten.

Lees verder

Mimi Jung

Mimi Jung startte met vioolstudies op vierjarige leeftijd en ze behaalde haar bachelordiploma aan de Carnegie Mellon University bij Cyrus Forough en haar masterdiploma aan het conservatorium in Maastricht bij Yuzuko Horigome. Ze volgde masterclasses bij onder anderen Vadim Gluzman, Dmitri Berlinski, Oleh Krysa en Rodney Friend.

Lees verder

Barbara Giepner

Instrument
altviool

Barbara Giepner studeerde piano en viool alvorens ze op achttienjarige leeftijd naar altviool overschakelde. Ze studeerde altviool en piano aan de Hochschule für Musik van Keulen, het Conservatorium van Cincinnati, de Royal Academy of Music in Londen en het Conservatoire de Paris. Ze is prijswinnaar van Barbara Giepner studeerde piano en viool voor ze op achttienjarige leeftijd naar altviool overschakelde. Ze studeerde altviool en piano aan de Hochschule für Musik van Keulen, het conservatorium van Cincinnati, de Royal Academy of Music in Londen en het Conservatoire de Paris.

Lees verder

Claire Bleumer

Instrument
cello

Claire Bleumer studeerde aan het Utrechtse conservatorium en vervolmaakte zich aan het Royal College of Music in Londen bij Leonid Gorokhov. Ze won diverse prijzen op wedstrijden als het Interprovinciaal muziekconcours en het Prinses Christinaconcours. Als eerste cellist trad ze op in nationale en internationale jeugdorkesten en speelde ze in vele professionele symfonie- en kamerorkesten in Nederland. Sinds augustus 2013 is ze als celliste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder