Kamermuziek: Iemands lief/Histoire du soldat

Dag
Zondag 14.11.2021 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Histoire du soldat
Price range
€19 - Toegang enkel op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In de week van Wapenstilstand spelen orkestleden van Antwerp Symphony een van Stravinski’s meest markante composities. Zijn Histoire du soldat uit 1918 – niet toevallig het einde van de Eerste Wereldoorlog – is zowel ontroerend en spannend als grotesk en komisch, en zeker wanneer een begenadigd verteller als Bart Moeyaert op basis van zijn boek Iemands lief verhaalt over de faustiaanse deal tussen een soldaat en een duivelse figuur. Samen met zeven musici brengt Moeyaert zijn Nederlandstalige versie van dit onbetwiste hoogtepunt uit Stravinski’s oeuvre in de prachtige setting van AMUZ.  

---

Kom gerust genieten bij Antwerp Symphony
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en zijn medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. De toegang tot onze concerten is daarom enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart of een ander bewijs van identiteit (+12 jaar).

Daarom vragen we bij de ingang van onze concerten naar jouw Covid Safe Ticket (CST). Je beschikt over een CST als je minstens twee weken volledig bent gevaccineerd, een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt, een PCR-test hebt laten afnemen met een negatief resultaat (dag van de test plus twee dagen) of een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat (dag van de test plus één dag).

We houden steeds rekening met de geldende maatregelen. Alle info vind je terug op www.antwerpso.be/gerustgenieten

Bio's

Bart Moeyaert

Instrument
auteur & verteller

Bart Moeyaert (°1964) debuteerde in 1983 met Duet met valse noten, een bekroond boek dat de status van klassieker heeft verworven — de roman is nog steeds in druk. Zijn werk is veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland en vertaald in meer dan vijfentwintig talen. Op het podium heeft Moeyaert een specifieke aanpak als hij lezingen geeft over zijn werk, en hij zoekt graag nieuwe samenwerkingen op met andere disciplines. Hij is de laureaat van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019 en stond drie keer op de shortlist voor de prestigieuze Hans Christian Andersen Award.

Lees verder

Miki Tsunoda

Instrument
viool

Sinds 2008 is Miki Tsunoda aanvoerder van de tweede violen bij het Antwerp Symphony Orchestra. Als orkestmusicus werkte ze ook samen met het Amsterdam Sinfonietta, het Collectief en het Orchestre Philharmonique du Luxembourg. Ze speelde mee in Max Richters Vier seizoenen van Vivaldi met het Momentum Ensemble in Melbourne en Sydney, het Flinders Quartet, het Australian Romantic Classical Orchestra en het Australian World Orchestra.

Lees verder

Julita Fasseva

Instrument
contrabas

De Bulgaars-Duitse contrabassiste Julita Fasseva behaalde haar diploma aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt bij Günter Klaus.

Lees verder

Nele Delafonteyne

Instrument
klarinet

Nele Delafonteyne studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In 2003 behaalde ze het diploma voor klarinet en kamermuziek met grote onderscheiding. In Londen vervolmaakte ze zich bij Andrew Marriner, soloklarinettist bij het London Symphony Orchestra. Aanvullende artistieke inspiratie vond Nele in masterclasses bij Sabine Meyer, Pascal Moragues en Sjef Douwes. Sinds september 2011 is Nele soloklarinettiste bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Oliver Engels

Instrument
fagot

Oliver Engels werd geboren in Keulen waar hij fagot studeerde aan de Musikhochschule bij Claus Frithjof Boden. Reeds tijdens zijn studies speelde hij in de Rheinische Philharmonie in Koblenz, de Remscheider Sinfoniker en het Gürzenich Orchester in Keulen. Hij is actief als kamermusicus in diverse ensembles. Samen met onder meer Ensemble Köln, Ensemble Modern en het E-MEX Ensemble brengt hij hedendaags repertoire. Sinds 1992 is hij verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als fagot solo.

Lees verder

Alain De Rudder

Instrument
trompet natuurtrompet

Alain De Rudder studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, waar hij een eerste prijs trompet en het hoger diploma kamermuziek behaalde. Daarna vervolmaakte hij zich bij Prof. Reinhold Friedrich aan de Staatliche Hochschule für Musik in Karlsruhe. In 1990 werd hij geselecteerd als solo-trompettist voor het European Community Youth Orchestra, waar hij tot 1993 speelde met dirigenten als Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini, Vladimir Ashkenazy en Charles Dutoit. Momenteel is Alain De Rudder eerste solo-trompettist bij Antwerp Symphony Orchestra en is als solist geregeld te gast bij het Ensemble Modern, het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt, het NDR-Sinfonieorchester Hamburg, het Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, de Budapest Strings en het China National Symphony Orchestra Beijing. Alain De Rudder doceert sedert 2000 trompet aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen en maakt deel uit van het Spectra Ensemble, een ensemble voor hedendaagse muziek.

Lees verder

Dani Quiles

Instrument
trombone

Daniel Quiles Cascant studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam bij Pierre Volders, Jörgen van Rijen, Remko de Jager en Ben van Dijk. Als solist won Daniel Quiles Cascant prijzen tijdens de Nationale Competitie voor Jonge Musici in Xativa en de competitie Ruperto Chapi in Villena in Alicante. Prijzen voor kamermuziek won hij onder meer tijdens de Emory Remington Trombone Choir Competition en het trombonekwartetconcours van de International Trombone Association. Orkestervaring deed hij op bij de Gustav Mahler Academy, het Antwerp Symphony Orchestra, het Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noord Nederland Orkest en de philharmonie zuidnederland. Sinds 2018 is Daniel Quiles Cascant trombonist bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Cristiano Menegazzo

Instrument
slagwerk

Cristiano Menegazzo studeerde af aan het conservatorium van Frosinone (Italië) in 2011 en begon vervolgens als freelancer bij het Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Rome, onder leiding van wereldberoemde dirigenten als Antonio Pappano, Valery Gergiev, Daniel Harding en Kirill Petrenko. In 2014 behaalde hij zijn masterdiploma aan het conservatorium van Amsterdam onder leiding van Nick Woud, Mark Braafhart en Gustavo Gimeno. Tijdens die studie werd hij lid van het Italiaans Jeugdorkest, het European Union Jeugdorkest en het Gustav Mahler Jugendorchester waar hij speelde onder leiding van o.a. Riccardo Muti, Christoph Eschenbach, Herbert Blomstedt, Mirga Gražinytė-Tyla, Krzysztof Urbański en Gianandrea Noseda. Ondertussen werkte hij ook samen met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Orchestra del Teatro dell'opera di Roma, Opera di Firenze en het Orchestra del Teatro Comunale di Bologna. Sinds 2019 is Cristiano Menegazzo slagwerker van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder