Kamermuziek: Iemands lief/Histoire du soldat

Dag
Zondag 14.11.2021 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Histoire du soldat
Price range
€19

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

In de week van Wapenstilstand spelen orkestleden van Antwerp Symphony een van Stravinski’s meest markante composities. Zijn Histoire du soldat uit 1918 – niet toevallig het einde van de Eerste Wereldoorlog – is zowel ontroerend en spannend als grotesk en komisch, en zeker wanneer een begenadigd verteller als Bart Moeyaert op basis van zijn boek Iemands lief verhaalt over de faustiaanse deal tussen een soldaat en een duivelse figuur. Samen met zeven musici brengt Moeyaert zijn Nederlandstalige versie van dit onbetwiste hoogtepunt uit Stravinski’s oeuvre in de prachtige setting van AMUZ.  

Bio's

Bart Moeyaert

Instrument
auteur & verteller

Bart Moeyaert (°1964) debuteerde in 1983 met Duet met valse noten, een bekroond boek dat de status van klassieker heeft verworven — de roman is nog steeds in druk. Zijn werk is veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland en vertaald in meer dan vijfentwintig talen. Op het podium heeft Moeyaert een specifieke aanpak als hij lezingen geeft over zijn werk, en hij zoekt graag nieuwe samenwerkingen op met andere disciplines. Hij is de laureaat van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019 en stond drie keer op de shortlist voor de prestigieuze Hans Christian Andersen Award.

Lees verder

Miki Tsunoda

Instrument
viool

Sinds 2008 is Miki Tsunoda aanvoerder van de tweede violen bij het Antwerp Symphony Orchestra. Als orkestmusicus werkte ze ook samen met het Amsterdam Sinfonietta, het Collectief en het Orchestre Philharmonique du Luxembourg. Ze speelde mee in Max Richters Vier seizoenen van Vivaldi met het Momentum Ensemble in Melbourne en Sydney, het Flinders Quartet, het Australian Romantic Classical Orchestra en het Australian World Orchestra.

Lees verder

Julita Fasseva

Instrument
contrabas

De Bulgaars-Duitse contrabassiste Julita Fasseva behaalde haar diploma aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt bij Günter Klaus.

Lees verder

Nele Delafonteyne

Instrument
klarinet

Nele Delafonteyne studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In 2003 behaalde ze het diploma voor klarinet en kamermuziek met grote onderscheiding. In Londen vervolmaakte ze zich bij Andrew Marriner, soloklarinettist bij het London Symphony Orchestra. Aanvullende artistieke inspiratie vond Nele in masterclasses bij Sabine Meyer, Pascal Moragues en Sjef Douwes. Sinds september 2011 is Nele soloklarinettiste bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Oliver Engels

Instrument
fagot

Oliver Engels werd geboren in Keulen waar hij fagot studeerde aan de Musikhochschule bij Claus Frithjof Boden. Reeds tijdens zijn studies speelde hij in de Rheinische Philharmonie in Koblenz, de Remscheider Sinfoniker en het Gürzenich Orchester in Keulen. Hij is actief als kamermusicus in diverse ensembles. Samen met onder meer Ensemble Köln, Ensemble Modern en het E-MEX Ensemble brengt hij hedendaags repertoire. Sinds 1992 is hij verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als fagot solo.

Lees verder

Alain De Rudder

Instrument
trompet natuurtrompet

Alain De Rudder studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, waar hij een eerste prijs trompet en het hoger diploma kamermuziek behaalde. Daarna vervolmaakte hij zich bij Prof. Reinhold Friedrich aan de Staatliche Hochschule für Musik in Karlsruhe. In 1990 werd hij geselecteerd als solo-trompettist voor het European Community Youth Orchestra, waar hij tot 1993 speelde met dirigenten als Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini, Vladimir Ashkenazy en Charles Dutoit. Momenteel is Alain De Rudder eerste solo-trompettist bij deFilharmonie en is als solist geregeld te gast bij het Ensemble Modern, het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt, het NDR-Sinfonieorchester Hamburg, het Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, de Budapest Strings en het China National Symphony Orchestra Beijing. Alain De Rudder doceert sedert 2000 trompet aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen en maakt deel uit van het Spectra Ensemble, een ensemble voor hedendaagse muziek.

Lees verder