Kamermuziek: Joodse melancholie

Dag
Zo 13.09.2020 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Concertino voor fluit, altviool en contrabas
Twee chassidische dansen voor viool en cello (versie voor altviool en contrabas)
Die stille Stadt
Die Muschel von Margate
Nanna's Lied
Klezmer suite, 'Oj wi fajn'
Price range
€18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Met de nazi’s aan de macht werd alle door Joodse componisten geschreven muziek weggezet als entartete Musik, oftewel ‘ontaarde muziek’. De concertzalen bleven verstoken van werk van grote Joodse kunstenaars als Kurt Weill en Ervín Schulhoff, laat staan dat muziek die door de Joodse traditie geïnspireerd was gespeeld mocht worden zoals de Twee chassidische dansen van Zikmund Schul en de onweerstaanbare Klezmermuziek.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Benjamin Dieltjens

Benjamin Dieltjens

Instrument
klarinet

Benjamin Dieltjens is sinds 2007 eerste klarinet bij het Antwerp Symphony Orchestra en hij is lid van het Orchestre des Champs Elysées. In 2008 werd hij uitgenodigd als eerste klarinet bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2012 nam hij het klarinetconcerto van Mozart op met het New Century Barock Orchestra op historische instrumenten. Daarnaast is hij actief als kamermuzikant (zowel historische uitvoeringen als klassiek en hedendaags werk) en was hij te gast op verschillende internationale festivals. Hij was lid van het Ensemble für neue Musik Karlsruhe olv Peter Eötvös. Hij is stichtend lid van het in 1998 opgerichte kamermuziekensemble voor actuele muziek Het Collectief en speelt sinds 2003 regelmatig bij het ICTUS ensemble. Hij speelt ook regelmatig bij Oxalys, Il Gardellino en Ensemble Explorations. Benjamin geeft seminaries kamermuziek aan het Orfeus Instituut in Gent en de universiteit van Wenen, en is hoofdleraar klarinet aan het conservatorium van Brussel.

Lees verder

Wu Di

Wu Di groeide op in Chongqing, China, en startte op zesjarige leeftijd met vioollessen. Nadien trok hij naar het conservatorium van Sichuan waar hij viool en altviool studeerde en vanaf 2001 vervolgde hij zijn studie aan het Royal Northern College of Music in Manchester en de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar hij zijn master- en solistendiploma met onderscheiding behaalde. Hij kreeg les van onder meer David Takeno, Thomas Riebl en Bruno Guiranna.

Lees verder

Julita Fasseva

Instrument
contrabas

De Bulgaars-Duitse contrabassiste Julita Fasseva behaalde haar diploma aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt bij Günter Klaus.

Lees verder
Lore Binon

Lore Binon

Instrument
sopraan

Lore Binon studeerde eerst zang aan het Conservatorium van Brussel en daarna aan de Escola Superior de Música de Catalunya in Barcelona. Bij Valérie Guillorit aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde ze haar masterdiploma magna cum laude en momenteel wordt ze gecoacht door Margreet Honig. Voor haar eerste internationale operaproductie zong ze de rol van Barbarina (Le nozze di Figaro) onder de leiding van René Jacobs met het Freiburger Barockorchester. Ze werkte samen met diverse binnen- en buitenlandse orkesten en ensembles en trad op in onder andere Bozar, Salle Pleyel, Opéra de Lyon en de Tchaikovsky Concert Hall in Moskou.

Lees verder