Kamermuziek: Middagconcert

Dag
Vrijdag 11.01.2019 - 12:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Dit concert maakt deel uit van de reeks 'Middagconcerten van Antwerpen' in AMUZ. Ga voor meer info & tickets naar www.middagconcerten.be.

 

Charles Koechlin Quatre petite pièces, opus 32
Clara Schumann Drei Romanzen, opus 22
Johannes Brahms Hoorntrio in Es, opus 40

Bio's

Eliz Erkalp

Instrument
hoorn

Eliz Erkalp studeerde hoorn aan het conservatorium van Straatsburg. Ze vervolgde haar opleiding aan de Musikhochschule van Freiburg bij Bruno Schneider. Verder volgde ze masterclasses bij Hervé Joulain, Jasper de Waal en Hermann Baumann. Eliz Erkalp deed orkestervaring op in verschillende jeugdorkesten, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het orkest van de Vlaamse opera, het Orchestre Philharmonique de Liège en de Opéra National du Rhin. Sinds september 2002 is ze als eerste soliste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. In 2005 behaalde ze een derde prijs op het Internationaal Hoornconcours van Genève. Met het Antwerp Symphony Orchestra maakte ze een cd met het hoornconcerto van Reinhold Glière.

Lees verder

Nana Hiraide

Instrument
viool

Nana Hiraide werd geboren in Japan en begon op driejarige leeftijd viool te spelen. Na haar studies aan de Toho Music University in Tokio vervolgde ze haar vioolopleiding aan de Musikhochschule in het Duitse Saarbrücken. Als soliste en chambriste maakte ze radio-opnames voor de Saarlandischer Rundfunk en de Deutschland Radio Berlin. Nana Hiraide was als solist en in talrijke kamermuziekensembles te gast op muziekfestivals in Duitsland, Finland, Frankrijk en Marokko. Sinds 2002 is ze als violiste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Yasuko Takahashi

Instrument
piano

Yasuko Takahashi is een internationaal bekende pianiste, gespecialiseerd in kamermuziek. Na het behalen van enkele prijzen op verschillende Japanse wedstrijden, beeindigde zij haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als Duo Agineko, met altviolist Sander Geerts, won zij verschillende prijzen op internationale wedstrijden, zoals de International Competition of Young Performers in Madeira (Portugal), de Young Musician International Competition for Chamber Music in Barletta (Italië) en de International J. Brahms Competition (Oostenrijk). Yasuko is lid van de Deense Soloists Association Solistforeningen en geeft veel kamermuziekconcerten doorheen Europa.

Lees verder