Kamermuziek: Middagconcert

Dag
vrijdag 15.03.2019 - 12:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Dit concert maakt deel uit van de reeks 'Middagconcerten van Antwerpen' in AMUZ. Ga voor meer info & tickets naar www.middagconcerten.be.

 

Carl Nielsen Serenata in vano, FS 68
Richard Strauss Till Eulenspiegel einmal anders (voor  viool, klarinet, hoorn, fagot en contrabas)
Franz Berwald Septet in Bes

Bio's

Nele Delafonteyne

Nele Delafonteyne

Instrument
klarinet

Nele Delafonteyne studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In 2003 behaalde ze het diploma “Meester in de Muziek” voor klarinet en kamermuziek met grote onderscheiding. In Londen vervolmaakte ze zich bij Andrew Marriner, soloklarinettist bij het LSO. Sinds september 2011 is Nele soloklarinettiste bij het Antwerp Symphony Orchestra en sinds september 2015 is ze guest principal bij het Royal Opera House & Royal Ballet Covent Garden (Londen).

Lees verder
Graziano Moretto

Graziano Moretto

Instrument
fagot

Graziano Moretto werd in Milaan geboren en studeerde af als fagottist aan het Verdi-Conservatorium van zijn geboortestad. Het jaar daarop vervolmaakte hij zich aan de Musikhochschule van München. Hij maakte deel uit van de Bamberger Symphoniker, het Bayerisches Staatsorchester, de Münchener Philharmoniker, het Festivalorkest van Schleswig-Holstein en het Orchester des Bayerischen Rundfunks. Hij werkte onder befaamde dirigenten als Colin Davis, Sergiu Celibidache, Lorin Maazel, Georg Solti en Christoph Eschenbach. Sinds 1992 is hij als fagotsolo verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Eliz Erkalp

Instrument
hoorn

Eliz Erkalp studeerde hoorn aan het conservatorium van Straatsburg. Ze vervolgde haar opleiding aan de Musikhochschule van Freiburg bij Bruno Schneider. Verder volgde ze masterclasses bij Hervé Joulain, Jasper de Waal en Hermann Baumann. Eliz Erkalp deed orkestervaring op in verschillende jeugdorkesten, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het orkest van de Vlaamse opera, het Orchestre Philharmonique de Liège en de Opéra National du Rhin. Sinds september 2002 is ze als eerste soliste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. In 2005 behaalde ze een derde prijs op het Internationaal Hoornconcours van Genève. Met het Antwerp Symphony Orchestra maakte ze een cd met het hoornconcerto van Reinhold Glière.

Lees verder

Miki Tsunoda

Instrument
viool

Sinds 2008 is Miki Tsunoda aanvoerder van de tweede violen bij het Antwerp Symphony Orchestra. Als orkestmusicus werkte ze ook samen met het Amsterdam Sinfonietta, het Collectief en het Orchestre Philharmonique du Luxembourg. Ze speelde mee in Max Richters Vier seizoenen van Vivaldi met het Momentum Ensemble in Melbourne en Sydney, het Flinders Quartet, het Australian Romantic Classical Orchestra en het Australian World Orchestra.

Lees verder

Claire Bleumer

Instrument
cello

Claire Bleumer studeerde aan het Utrechtse conservatorium en vervolmaakte zich aan het Royal College of Music bij Leonid Gorokhov. Ze won diverse prijzen op concoursen als het Interprovinciaal muziekconcours en het Prinses Christinaconcours. Ze speelt ook actief piano en behaalde hiermee op tienjarige leeftijd een eerste prijs op het concours van de Muziekschool van Hilversum. Als eerste cellist trad ze op in nationale en internationale jeugdorkesten en speelde in vele professionele symfonie- en kamerorkesten in Nederland. Sinds 2006 is ze lid van het internationale ensemble Cello8ctet Amsterdam, waarmee ze tournees over de hele wereld maakte. Daarnaast vormt ze een vast duo met pianiste Saskia Lankhoorn. Sinds augustus 2013 is ze verbonden als celliste aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Julita Fasseva

Instrument
contrabas

De Bulgaars-Duitse contrabassiste Julita Fasseva is sinds 1999 lid van de contrabasgroep van het Antwerp Symphony Orchestra. Naast haar orkestwerk is Julita vaak te gast bij diverse nationale en internationale orkesten en ensembles zoals het Orchestre Philharmonique du Luxembourg, Luzerner Symphonieorchester, Ictus Ensemble, Hong Kong Philharmonic Orchestra, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern en Les Dissonances in Parijs. Sinds 2010 organiseert ze samen met haar man Dimitri Mestdag het kamermuziekfestival Arbanassi Summer Music (Bulgarije).

Lees verder