Kamermuziek: Mozart en Dohnányi

Dag
Zondag 23.02.2020 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Serenade in C voor strijktrio, opus 10
Strijkkwintet nr. 2 in c, KV 406
Price range
€18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Mozart, Beethoven, Schubert en anderen hebben strijktrio’s geschreven, maar ‘een strijkkwartet zonder tweede viool’, zoals het laatdunkend bekeken werd, bleef slechts matig populair bij componisten. Ernő Dohnányi’s Serenade in C voor strijktrio maakte in 1902 komaf met de marginalisering van het genre: de charmante en soms bedrieglijke eenvoud – nu eens groots, dan weer intiem – werkt verslavend en maakt het vermeende gemis van een tweede viool ruimschoots goed door transparantie, ijzersterke thema’s en inventieve begeleidingen. Het meesterschap van Mozarts Strijkkwintet nr. 2 in c is de ideale klassieke pendant: prachtige muziek voor strijkers van het allerhoogste niveau is wat de twee werken bindt.

Bio's

Mimi Jung

Mimi Jung startte met vioolstudies op vierjarige leeftijd en ze behaalde haar bachelordiploma aan de Carnegie Mellon University bij Cyrus Forough en haar masterdiploma aan het conservatorium in Maastricht bij Yuzuko Horigome. Ze volgde masterclasses bij onder anderen Vadim Gluzman, Dmitri Berlinski, Oleh Krysa en Rodney Friend.

Lees verder

Natalia Tessak

Instrument
viool

Natalia Tessak werd geboren in Polen en studeerde aan het conservatorium van Poznań. Ze vervolmaakte haar studies aan het conservatorium van Brussel, waar ze ook kamermuziek studeerde.

Lees verder

Wu Di

Wu Di groeide op in Chongqing, China, en startte op zesjarige leeftijd met vioollessen. Nadien trok hij naar het conservatorium van Sichuan waar hij viool en altviool studeerde en vanaf 2001 vervolgde hij zijn studie aan het Royal Northern College of Music in Manchester en de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar hij zijn master- en solistendiploma met onderscheiding behaalde. Hij kreeg les van onder meer David Takeno, Thomas Riebl en Bruno Guiranna.

Lees verder

Rajmund Glowczynski

Instrument
altviool

Rajmund Glowczynski studeerde altviool aan de Frédéric Chopin-universiteit voor Muziek in Warschau bij Stefan Kamasa en de Hochschule für Musik in Detmold bij Nobuko Imai.

Lees verder

Julita Fasseva

Instrument
contrabas

De Bulgaars-Duitse contrabassiste Julita Fasseva behaalde haar diploma aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt bij Günter Klaus.

Lees verder