Kamermuziek: Mozart en Dohnányi

Dag
zondag 23.02.2020 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Strijkkwintet nr. 2 in c, KV 406
Serenade in C voor strijktrio, opus 10
Price range
€18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Mozart, Beethoven, Schubert en anderen hebben strijktrio’s geschreven, maar ‘een strijkkwartet zonder tweede viool’, zoals het laatdunkend bekeken werd, bleef slechts matig populair bij componisten. Ernő Dohnányi’s Serenade in C voor strijktrio maakte in 1902 komaf met de marginalisering van het genre: de charmante en soms bedrieglijke eenvoud – nu eens groots, dan weer intiem – werkt verslavend en maakt het vermeende gemis van een tweede viool ruimschoots goed door transparantie, ijzersterke thema’s en inventieve begeleidingen. Het meesterschap van Mozarts Strijkkwintet nr. 2 in c is de ideale klassieke pendant: prachtige muziek voor strijkers van het allerhoogste niveau is wat de twee werken bindt.

Bio's

Claire Lechien

Instrument
viool

Claire Lechien studeerde viool en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel. Daarna specialiseerde ze zich aan het Royal College of Music in Londen en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth (bij Veronique Bogaerts). Ze speelde in verschillende Belgische orkesten en werkte samen met tal van kamermuziekensembles. Sinds 2009 is ze als eerste violiste vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Natalia Tessak

Instrument
viool

Natalia Tessak werd geboren in Polen en studeerde aan het Conservatorium van Poznan. Ze vervolmaakte haar studies aan het Conservatorium van Brussel, waar ze ook kamermuziek studeerde. Ze is laureate van diverse viool- en kamermuziekwedstrijden in Polen (Internationale Bachwedstrijd (Zielona Gora), het Nationale Vioolconcours (Wroclaw)). In 2003 speelde ze in het European Union Youth Orchestra. Sinds 2009 speelt ze in het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Dino Dragovic

Instrument
altviool

Dino Dragovic is sinds 2018 altviolist bij het Antwerp Symphony Orchestra. Dino Dragovic werd geboren te Belgrado en ontving zijn eerste lessen viool op de leeftijd van acht jaar. Op 13-jarige leeftijd raakte hij gefascineerd door de donkere klank van de altviool en besliste naar dit instrument over te schakelen.

Lees verder

Julita Fasseva

Instrument
contrabas

De Bulgaars-Duitse contrabassiste Julita Fasseva is sinds 1999 lid van de contrabasgroep van het Antwerp Symphony Orchestra. Naast haar orkestwerk is Julita vaak te gast bij diverse nationale en internationale orkesten en ensembles zoals het Orchestre Philharmonique du Luxembourg, Luzerner Symphonieorchester, Ictus Ensemble, Hong Kong Philharmonic Orchestra, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern en Les Dissonances in Parijs. Sinds 2010 organiseert ze samen met haar man Dimitri Mestdag het kamermuziekfestival Arbanassi Summer Music (Bulgarije).

Lees verder