Kamermuziek op vrijdagmiddag

Dag
Vrijdag 05.05.2017 - 12:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Notturno in Es, D 897
Pianotrio nr. 2 in C, opus 87
Price range
€12

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Dit kamermuziekconcert maakt deel uit van de Middagconcerten van Antwerpen. Meer info vindt u op www.middagconcerten.be

Bio's

Claire Lechien

Instrument
viool

Claire Lechien studeerde viool en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel. Daarna specialiseerde ze zich aan het Royal College of Music in Londen en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth (bij Veronique Bogaerts). Ze speelde in verschillende Belgische orkesten en werkte samen met tal van kamermuziekensembles. Sinds 2009 is ze als eerste violiste vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Diego Liberati

Instrument
cello

Diego Liberati studeerde cello aan de Hochschule der Künste van Bern en vervolmaakte zich nadien bij Louise Hopkins. In zijn geboorteland Italië speelde hij in verschillende orkesten, zoals Solisti Aquilani, het Orchestra Città Aperta, het Orchestra del Teatro Marrucino, het Orchestra da Camera Benedetto Marcello en het Orchestra Sinfonica Abruzzese. In het verleden was hij aanvoerder van de cellogroep in het Portugese Orquestra do Norte. Naast het musiceren wijdt hij zich aan doceren en hij geeft lessen en workshops op het Campus Musica Festival en de International Campus Musica van Polignano. Sinds 2010 is hij vast lid van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Jean-Michel Dayez

Instrument
piano

Jean-Michael Dayez studeerde aan de conservatoria van Valenciennes en Lille en vervolmaakte zich bij Jean-Claude Vanden Eynden aan het conservatorium van Brussel. In 1998 werd hij toegelaten aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth waar hij gedurende drie jaar studeerde. Daarnaast studeerde Dayez compositie en begeleiding aan het CNSMD in Parijs. Naast zijn activiteiten als kamermusicus brengt Dayez het grote pianorepertoire (o.a. Rachmaninov, Beethoven, Liszt en Mozart) en recitals met werk van Bach tot Berio.

Lees verder