Kamermuziek: Schuberts Octet

Dag
Zondag 19.09.2021 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€19
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Met Beethovens populaire Septet in het achterhoofd begon Franz Schubert aan zijn grootse Octet in F. Het was een inspiratievolle tijd voor Schubert, want hij voltooide het stuk tegelijk met andere parels als de strijkkwartetten Rosamunde en Der Tod und das Mädchen. Met dit haast orkestraal klinkende werk bereidde hij zich voor op zijn Negende symfonie, en leverde hij tegelijkertijd een meesterlijk octet af, waarin plaats is voor zowel kamermuzikale intimiteit als symfonische monumentaliteit.  

---

Kom gerust genieten bij Antwerp Symphony
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en zijn medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. De toegang tot onze concerten is daarom enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart of een ander bewijs van identiteit (+12 jaar).

Daarom vragen we bij de ingang van onze concerten naar jouw Covid Safe Ticket (CST). Je beschikt over een CST als je minstens twee weken volledig bent gevaccineerd, een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt, een PCR-test hebt laten afnemen met een negatief resultaat (dag van de test plus twee dagen) of een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat (dag van de test plus één dag).

We houden steeds rekening met de geldende maatregelen. Alle info vind je terug op www.antwerpso.be/gerustgenieten

Bio's

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het conservatorium van Den Haag en bij Eszter Haffner in Graz. Sinds 2009 is ze de eerste violiste van het Vespucci Kwartet. Van 2009 tot 2013 was ze aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest, in 2013 werd ze concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze won prijzen op diverse internationale wedstrijden en trad op als solist bij tal van orkesten.

Lees verder

Mara Mikelsone

Instrument
viool

Mara Mikelsone werd geboren in Riga en studeerde viool aan de Latvian Academy of Music en aan het conservatorium van Amsterdam. Ze is prijswinnaar van diverse wedstrijden en volgde masterclasses bij Reiner Kussmaul, Jacque Gestem, Antje Weithaas en Christian Altenburger. Al op zestienjarige leeftijd begon ze mee te spelen in gerenommeerde internationale jeugdorkesten zoals het Schleswig Holstein Festivalorchester en het Gustav Mahler Jugendorchester. Ze speelde onder topdirigenten als Mariss Jansons, Claudio Abbado, Franz Welser-Moest en Ivan Fisher. Ze was lid van de Riga Chamber Players en het Rigas Festival Orchestra, en werkte als tutti eerste viool in Het Gelders Orkest. Sinds 2012 is ze lid van het Antwerp Symphony Orchestra als tutti eerste viool.

Lees verder

Ayako Ochi

Instrument
altviool

Ayako Ochi begon op haar vijfde met viool spelen bij Prof. S. Suzuki en debuteerde snel als soliste bij de Japanese String Teachers Association. In 1990 begon ze haar studies in de Senzoku-gakuen Hoge School voor Muziek en in 1991 won ze de eerste prijs in de interne wedstrijd. Ochi beëindigde haar studies met de onderscheiding ‘excellent’ in 1994 en speelde in datzelfde jaar als soliste samen met Nobuko Imai. Daarna studeerde ze in de solistenklas van de Toho-gakuen Hoge School voor Muziek. In 1995 begon ze haar studies altviool bij Prof. Rainer Moog aan de Musikhochschule in Keulen. Haar diploma met onderscheiding, gaf haar toegang tot de solistenopleiding die ze beëindigde met het Konzertexamen. Ochi won in 1999 de eerste prijs in de wedstrijd van de Musikhochschule Köln en ontving ook de Prijs van de Helga en Paul Hohnen-Stichting. Sinds 2001 is ze 2. solo-altvioliste bij het Theater van Dortmund en sinds 2003 heeft ze dezelfde functie in Würzburg. Sinds 2005 is Ayako Ochi eerste soliste altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra. Daarnaast is ze ook lid van het Scalda-Ensemble.

Lees verder

Marc Vossen

Instrument
cello

Marc Vossen begon met cellospelen op achtjarige leeftijd en studeerde onder andere bij Godfried Hoogeveen (Den Haag) en Ralph Kirshbaum (Manchester). Hij won tal van prijzen op (inter)nationale concoursen en treedt regelmatig op als solist. Hij vormt samen met broer Wouter (viool) en pianist Bart van de Roer het Storioni Trio dat internationale furore maakt.

Lees verder

Ioan Baranga

Instrument
contrabas

Ioan Baranga is aanvoerder van de contrabassectie van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Nele Delafonteyne

Instrument
klarinet

Nele Delafonteyne studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In 2003 behaalde ze het diploma voor klarinet en kamermuziek met grote onderscheiding. In Londen vervolmaakte ze zich bij Andrew Marriner, soloklarinettist bij het London Symphony Orchestra. Aanvullende artistieke inspiratie vond Nele in masterclasses bij Sabine Meyer, Pascal Moragues en Sjef Douwes. Sinds september 2011 is Nele soloklarinettiste bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder
Graziano Moretto

Graziano Moretto

Instrument
fagot

Graziano Moretto werd in Milaan geboren en studeerde af als fagottist aan het Verdi-Conservatorium van zijn geboortestad. Het jaar daarop vervolmaakte hij zich aan de Musikhochschule van München. Hij maakte deel uit van de Bamberger Symphoniker, het Bayerisches Staatsorchester, de Münchener Philharmoniker, het Festivalorkest van Schleswig-Holstein en het Orchester des Bayerischen Rundfunks. Hij werkte onder befaamde dirigenten als Colin Davis, Sergiu Celibidache, Lorin Maazel, Georg Solti en Christoph Eschenbach. Sinds 1992 is hij als fagotsolo verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Eliz Erkalp

Instrument
hoorn

Eliz Erkalp studeerde hoorn aan het conservatorium van Straatsburg. Ze vervolgde haar opleiding aan de Musikhochschule van Freiburg bij Bruno Schneider. Verder volgde ze masterclasses bij Hervé Joulain, Jasper de Waal en Hermann Baumann. Eliz Erkalp deed orkestervaring op in verschillende jeugdorkesten, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het orkest van de Vlaamse opera, het Orchestre Philharmonique de Liège en de Opéra National du Rhin. Sinds september 2002 is ze als eerste soliste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. In 2005 behaalde ze een derde prijs op het Internationaal Hoornconcours van Genève. Met het Antwerp Symphony Orchestra maakte ze een cd met het hoornconcerto van Reinhold Glière.

Lees verder