Kamermuziek: Tsjechië

Dag
Zondag 15.09.2019 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Blaassextet, opus 8
Blaaskwintet in Es, opus 88 nr. 2
Mládi
Price range
€18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Een Tsjechisch programma zonder Dvořák? Het kan, het land heeft een keur aan steengoede componisten voortgebracht. Beethovens vriend Anton Reicha krijgt alsmaar meer aandacht voor zijn prachtige bijdragen aan het repertoire voor blaaskwintet. Zijn vriendelijke klanken contrasteren heerlijk met het avontuur in Miloslav Kabeláč’ Sextet voor blazers. Leos Janáček schreef met blaassextet Mládí zijn beste kamermuziekwerk, waarbij hij basklarinet en piccolo aan het gebruikelijke kleurenpalet toevoegde.

Bio's

Charlène Deschamps

Instrument
fluit

Charlène Deschamps studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Lyon en behaalde haar diploma met onderscheiding in de klas van Philippe Bernold.

Lees verder

Sébastien Vanlerberghe

Instrument
hobo

Sinds januari 2002 is Sébastien Vanlerberghe tweede solist hobo en Engelse hoorn bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Benjamin Dieltjens

Instrument
klarinet

Benjamin Dieltjens is sinds 2007 eerste klarinet bij het Antwerp Symphony Orchestra en hij is lid van het Orchestre des Champs Elysées. In 2008 werd hij uitgenodigd als eerste klarinet bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2012 nam hij het klarinetconcerto van Mozart op met het New Century Barock Orchestra op historische instrumenten. Daarnaast is hij actief als kamermuzikant (zowel historische uitvoeringen als klassiek en hedendaags werk) en was hij te gast op verschillende internationale festivals. Hij was lid van het Ensemble für neue Musik Karlsruhe olv Peter Eötvös. Hij was stichtend lid van het in 1998 opgerichte kamermuziekensemble voor actuele muziek Het Collectief en speelt sinds 2003 regelmatig bij het ICTUS ensemble. Hij speelt ook regelmatig bij Oxalys, Il Gardellino en Ensemble Explorations. Benjamin geeft seminaries kamermuziek aan het Orfeus Instituut in Gent en de universiteit van Wenen, en is hoofdleraar klarinet aan het conservatorium van Brussel.

Lees verder

Benoît Viratelle

Instrument
klarinet basklarinet

Benoît speelde in vele orkesten zoals het Nationaal Orkest van de Parijse Opera, het Nationaal Orkest van Frankrijk, de Filharmonie van Radio-Frankrijk, het Nationaal Orkest van het Capitool van Toulouse, het Kamerorkest van Moskou, het Nationaal Orkest van België. Hij speelt regelmatig met verschillende ensembles gespecialiseerd in hedendaagse muziek: 2E2M, Ars Nova, Het Collectief. Sinds 2009 is Benoit de basklarinetsolist van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Tobias Knobloch

Instrument
fagot

Tobias Knobloch studeerde fagot en contrafagot aan de Musikhochschule in Keulen en behaalde daar zijn orkestdiploma. Hij was verbonden aan de filharmonische orkesten van Gelsenkirchen, Lübeck en Karlsruhe. Hij verleende onder meer zijn medewerking bij opnames en kamermuziekconcerten met I Solisti del Vento en Arco Baleno. Sinds 1996 is hij solist contrafagot en tweede solist fagot in het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Michaela Bužková

Instrument
hoorn

Michaela Bužková studeerde hoorn aan het conservatorium van Kroměříž en vervolmaakte zich aan de Janáček Academy in Brno. Na haar studies speelde ze hoorn in diverse ensembles, waaronder het Arion Wind Quintet. Ze speelde in het Moravisch Filharmonisch Orkest van Olomouc en de Prague Philharmonia. Sinds 2007 is ze vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als eerste hoornsolo. Ze treedt meermaals op als soliste met diverse orkesten en in kamermuziekverband. Ze behaalde tweede prijzen op het Europäischer Wettbewerb Klassik-Festival Ruhr, de Brass Competition Brno en de Czech-Slovak-Anglo Trust Competition.

Lees verder