Kamermuziek: Vrouwelijke componisten

Dag
Zondag 26.01.2020 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Deux Morceaux
Preludes voor cello en piano, opus 47 (selectie)
Pianotrio in g, opus 17
Price range
€18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Iedereen kent vandaag Robert Schumann, maar in zijn tijd was het vooral zijn echtgenote Clara Schumann die een echte muzikale vedette was. Haar composities zijn van een geniale muzikaliteit en ook haar pianospel moet fenomenaal geweest zijn. Het Pianotrio in g, boordevol op en top romantische harmonieën, is een van de mooiste in zijn genre. De veel te jong gestorven Lili Boulanger – ze werd amper 24 – heeft in haar korte leven ook een onuitwisbare indruk gemaakt door bijvoorbeeld als eerste vrouw ooit de begeerde Prix de Rome in de wacht te slepen. In Deux Morceaux, waarin de jonge componiste een buitengewoon gevoel voor nuance demonstreert, schommelen piano en viool tussen tristesse en hoop. Met Lera Auerbach is ook de 21e eeuw vertegenwoordigd: haar alom gevierde mix van traditie en moderniteit hoor je duidelijk in de Preludes voor cello en piano. Etherisch en toch poignant.

Bio's

Eric Baeten

Instrument
viool

Violist Eric Baeten studeerde bij Valère Lenaerts aan het conservatorium van Antwerpen en hij vervolmaakte zich bij Rüdiger Liebermann aan het conservatorium van Utrecht. Van 1985 tot 1987 was hij aanvoerder van de tweede violen bij het toenmalig Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en later werd hij aanvoerder van de tweede violen bij I Fiamminghi. Sinds 1993 is hij opnieuw verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra, als plaatsvervangend concertmeester.

Lees verder
Raphael Bell

Raphael Bell

Instrument
cello

Raphael Bell is aanvoerder van de cellosectie bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-artistiek directeur van La Loingtaine in Montigny-sur-Loing, medestichter van de Camerata Fontainebleau en oprichter en mede-artistiek directeur van het Charlottesville Chamber Music Festival in zijn geboortestad Virginia.

Lees verder
Liebrecht Vanbeckevoort

Liebrecht Vanbeckevoort

Instrument
piano

Als laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007 bouwde Liebrecht Vanbeckevoort in de afgelopen jaren een ijzersterke reputatie op als concertpianist. Sindsdien concerteert hij als solist op internationale podia wereldwijd. Zijn omvangrijke repertoire omvat zo’n 40 pianoconcerto’s van Bach, Mozart en Beethoven tot Rachmaninov, Tsjajkovski, Prokofjev en Sjostakovitsj.

Lees verder