Kathedraalconcert

Dag
Donderdag 20.06.2019 - 20:00

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Straat
Groenplaats 21
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Exaltation (Elegie nr. 2)
Symfonie nr. 4 in Es
Price range
€33
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Hoorngeschal, vogelzang, mysterieuze wouden, middeleeuwse jachttaferelen. Bij het componeren van zijn Vierde symfonie liet Anton Bruckner zijn romantische verbeelding de vrije loop. Als één symfonie het ‘romantische’ verlangen naar een premoderne, ongerepte natuuridylle belichaamt, dan is het deze wel. Onder het gewelf van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal legt Eduardo Strausser Bruckners lieflijkste, meest melodieuze symfonie op de pupiter. Eén ding is zeker: met Strausser aan het roer klinkt die Vierde symfonie als een weldadige luisterervaring.

Update 13.06.2019
Omwille van gezondheidsredenen wordt dirigent Kees Bakels vervangen door Eduardo Strausser. Het programma blijft ongewijzigd.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Eduardo Strausser

Functie
Gastdirigent

De jonge dirigent Eduardo Strausser is een graag geziene gast bij tal van orkesten waaronder het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Orchestre Philharmonique du Luxembourg, het Prague Radio Symphony Orchestra, het Orchestra della Toscana, het Tampere Philharmonic Orchestra en het Queensland Symphony Orchestra. In seizoen 2018-2019 maakte hij zijn debuut bij de orkesten van Oslo en Jena, alsook bij het Orchestre de Chambre de Lausanne en het Staatstheater Darmstadt.

Lees verder