Kathedraalconcert

Dag
Vrijdag 26.06.2020 - 20:00

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Straat
Groenplaats 21
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Ricercare (uit: Das musikalische Opfer, BWV 1079) (arrangement door Anton Webern)
Hymne, opus 78
Siegfried-Idyll
Orgelconcerto in g
Price range
€34
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Francis Poulencs Orgelconcerto in g geeft het recent gerestaureerde Schyvenorgel van de Onze-LieveVrouwekathedraal een glansrol tussen strijkers en pauken. Poulenc balt op twintig minuten tijd zeven indrukken in evenveel delen samen in dit overdonderende orgelconcerto. Kom luisteren hoe huisorganist Peter Van de Velde het grootste kerkorgel van België laat grommen, dan weer laat zingen in onze majestueuze kathedraal.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Update 29.04.2020

Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Daarom zijn al onze concerten en activiteiten geschrapt tot en met het einde van het seizoen (donderdag 2 juli 2020). Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

De aangepaste maatregelen hebben een grote impact op onze organisatie. Daarom vragen we je met aandrang om ons niet telefonisch of per e-mail te contacteren.  

Kijk eerst op onze speciale webpagina www.antwerpso.be/corona. Daar vind je alle informatie terug over onze geannuleerde concerten en een antwoord op de meest gestelde vragen.

Bio's

Joshua Weilerstein

Joshua Weilerstein

Functie
Gastdirigent

Joshua Weilerstein was assistent-dirigent aan de New York Philharmonic, en maakt dit seizoen zijn debuut bij het Mahler Chamber Orchestra, het Deutsches Sinfonie-Orchester Berlin, Dallas Symphony Orchestra, NHK Symphony Orchestra en het Orchestre Philharmonique de Radio France. Hij is ook actief op vlak van muziekeducatieve projecten, dirigeerde jongerenconcerten voor de New York Philharmonic en was concertmeester bij het Discovery Ensemble, een kamermuziekensemble dat klassieke muziek in scholen in Boston speelde.

Lees verder
Peter van de Velde

Peter Van de Velde

Instrument
orgel

Peter Van de Velde begon op negenjarige leeftijd als autodidact met orgelstudies en was al op zijn twaalfde actief als organist in de plaatselijke kerk. Na zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium als laatste leerling van Stanislas Deriemaeker werd Van de Velde aangesteld als organist-titularis van de Antwerpse kathedraal. Daarnaast is hij ook verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk. Van de Velde geniet een grote bekendheid als begeleider-repetitor van verschillende koren en solisten en is een veelgevraagd concertorganist.

Lees verder