Katsjatrian betovert met Sibelius

Dag
Zaterdag 03.10.2020 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Vioolconcerto in d, opus 47
Symfonie nr. 5 in c, opus 67
Price range
Tickets vanaf €15
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De machtige vier eerste noten van Beethovens Vijfde symfonie staan in ons collectieve geheugen gegrift. Chef-dirigent Elim Chan viert de 250e verjaardag van een van de grootste componisten die onze planeet gekend heeft met deze geniale partituur. Voor de opening van onze zaterdagreeks houdt Elim ook halt in IJsland voor het mysterieuze Metacosmos van Anna Thorvaldsdottir. Deze prachtaffiche wordt vervolledigd door publiekslieveling Sergej Katsjatrian, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2005. Hij speelt het wondermooie Vioolconcerto van Sibelius.

Update 18.09.2020
Om ervoor te zorgen dat je op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, moeten we onze concerten voorlopig wat inkorten. Daarom vervalt het eerste werk op het oorspronkelijke programma, Metacosmos van Thorvaldsdottir. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Sergej Katsjatrian

Instrument
viool

De Armeense violist Sergej Katsjatrian won de eerste prijs op de VIII International Jean Sibelius Competition in Helsinki in 2000 - als de jongste winnaar ooit - en in 2005 won hij de Koningin Elisabethwedstrijd. Eerder was hij te gast bij onder meer het SWR Symphonieorchester, het Orchestre de la Suisse Romande, het Cleveland Orchestra, het Prague Radio Symphony Orchestra, het San Francisco Symphony Orchestra, de Dresdner Philharmonie, het hr-Sinfonieorchester Frankfurt, de Bamberger Symphoniker, de Münchner Philharmoniker, het Swedish Radio Symphony Orchestra, het Mariinsky Orchestra en het Orchestre de Paris. Hij werkte ook samen met de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orchestre National de France, het London Symphony Orchestra, de London Philharmonic, het Philharmonia Orchestra, de NHK Symphony en het Melbourne Symphony Orchestra.

Lees verder