Kelly God

Kelly God studeerde solozang en opera bij Mya Besselink aan het Conservatorium van Maastricht. Zij behaalde in 1999 haar diploma Uitvoerend Musicus ‘summa cum laude’, in 2001 ‘met onderscheiding’ het einddiploma Solozang en voltooide ‘summa cum laude’ de Muziekdramatische Opleiding.

In 2001 was zij finaliste van het Belvédère Zangconcours te Wenen. Hier won zij de Prijs van de stad Giessen, waardoor zij in deze stad haar operadebuut maakte als Micaëla in ‘Carmen’ van Bizet. Hierna werd zij voor vier jaar gecontracteerd door het operahuis van Erfurt. Haar rollen in Erfurt waren onder andere de titelrollen in ‘Adriana Lecouvreur’ van Cilea, ‘Maria Stuarda’ van Donizetti en ‘Die lustige Witwe’ van Lehár, de Marschallin in ‘Der Rosenkavalier’ van Richard Strauss, Maria in ‘Friedenstag’ van Richard Strauss en Amazily in ‘Fernando Cortez’ van Spontini. Tevens werkte zij in Erfurt mee aan de wereldpremières van ‘Waiting for the Barbarians’ van Philip Glass en ‘Luther’ van de Duitse componist Peter Aderhold.

Sinds 2006 is Kelly God als “jugendlich-dramatische sopraan” verbonden aan het Staatstheater van Hannover. Hier zong zij onder meer de Wagnerrollen van Freia in ‘Das Rheingold’, Sieglinde in ‘Die Walküre’, Gutrune in ‘Götterdämmerung’ en Elisabeth in ‘Tannhäuser’, de titelrol in ‘Lady Macbeth von Mzensk’ van Shostakovich, Ellen Orford in ‘Peter Grimes’ van Britten, de Marschallin in ‘Der Rosenkavalier’en Giorgetta in ‘Il Tabarro’ van Puccini. Daarnaast gaf zij gastoptredens in Kassel, Gelsenkirchen, Bielefeld en Hagen. 

Bij de Deutsche Oper Berlin maakte Kelly God in 2008 haar debuut als Gertrude in ‘Hänsel und Gretel’ van Humperdinck. In 2010 zong zij voor het eerst bij de Nationale Reisopera als Amelia in ‘Un Ballo in Maschera’ van Verdi en was zij tevens te horen in de rol van Sieglinde.

Kelly God richt zich meermaals op het lied en concertrepertoire. Zo zong zij de ‘Vier letzte Lieder’ van Richard Strauss in het Muziektheater te Amsterdam in 2012 en gaf zij in de serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ van Amsterdam een liedrecital begeleid door de pianist Paolo Giacometti in 2013. Tot haar concertrepertoire behoren verder onder andere het ‘Messa di Requiem’ van Verdi, de ‘Negende Symfonie’ en de ‘Missa Solemnis’ van Beethoven en de ‘Krönungsmesse’ en het ‘Requiem’ van Mozart.

Aan de l’Opéra Nationale de Paris maakte Kelly God in 2013 haar debuut als Gerhilde in ‘Die Walküre’ en tevens zong zij in dat jaar de rol van Isolde in een concertante uitvoering van de tweede akte van ‘Tristan und Isolde’ van Richard Wagner in Den Haag onder leiding van Carlo Rizzi.