Kerstconcert in Carolus Borromeus

Dag
Vrijdag 21.12.2018 - 20:00

Carolus Borromeuskerk

Straat
Conscienceplein 6
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Suite nr. 3 in D, BWV 1068
Cantate ‘Jauchzet Gott in allen Landen’, BWV 51
Orgelconcerto nr. 13 in F, HWV 295, ‘The cuckoo and the nightingale’
Exsultate, jubilate, KV 165
Price range
€33
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

De prachtige, barokke Carolus Borromeuskerk is nauw verbonden met Rubens. Deze Antwerpse parel vormt naar goede gewoonte het schitterende kader voor het traditionele kerstconcert van het Antwerp Symphony Orchestra. Geniet samen met vele andere muziekliefhebbers van heerlijk sfeervolle muziek in deze prachtige kerk en wandel na afloop met een warm gevoel door de stad, waar de winterse duisternis wedijvert met de flikkering van de kerstverlichting. 

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Richard Egarr

Richard Egarr

Functie
Gastdirigent

Richard Egarr is muziekdirecteur van de Academy of Ancient Music, Associate Artist bij het Scottish Chamber Orchestra en eerste gastdirigent bij het Residentie Orkest in Den Haag. Hij leidt een bloeiende carrière als gastdirigent met orkesten gaande van de Handel and Haydn Society in Boston tot het London Symphony Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Philadelphia Orchestra. Symfonische muziek, opera en oratorium vormen de hoekstenen van zijn repertoire als dirigent. Als toetsenist beheerst hij een breed gamma aan klavierinstrumenten en speelt hij wereldwijd recitals op vooraanstaande podia.

Lees verder
Lore Binon

Lore Binon

Instrument
sopraan

Lore Binon studeerde viool en zang aan het conservatorium van Brussel en daarna aan de Escola Superior de Música de Catalunya in Barcelona. Bij Valérie Guillorit aan het conservatorium van Amsterdam behaalde ze haar masterdiploma magna cum laude en momenteel wordt ze gecoacht door Margreet Honig. Voor haar eerste internationale operaproductie zong ze de rol van Barbarina (Le nozze di Figaro) onder de leiding van René Jacobs met het Freiburger Barockorchester. Ze werkte samen met diverse binnen- en buitenlandse orkesten en ensembles en trad op in onder andere Bozar, Salle Pleyel, Opéra de Lyon en de Tchaikovsky Concert Hall in Moskou. Ze is stichtend lid van het kamermuziekensemble Revue Blanche dat door Klara tot Jonge Belofte van het Jaar 2013 werd uitgeroepen en ze kreeg zelf ook een award als jonge belofte in 2018.

Lees verder
Richard Egarr

Richard Egarr

Instrument
piano

Richard Egarr is een van de meest veelzijdige musici van zijn generatie. Hij is sinds 2006 muziekdirecteur van de Academy of Ancient Music en verlengde zijn contract onlangs tot 2017. Egarr is sinds september 2013 ook eerste gastdirigent bij het ResidentieOrkest van Den Haag. Daarnaast speelt hij solorecitals over de hele wereld, met concerten in o.a. Wigmore Hall en Carnegie Hall.

Lees verder