Kerstconcert in Carolus Borromeus

Dag
Vrijdag 23.12.2022 - 20:00

Carolus Borromeuskerk

Straat
Conscienceplein 6
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
The fairy-queen (suite)
Il delirio amoroso, HWV 99
Concerto Grosso in g, opus 6 nr. 8 ('Fatto per la notte di Natale')
Price range
Standaardprijs: €39 -30 jaar € 15

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Voor het traditionele kerstconcert doet Antwerp Symphony een beroep op de barokspecialist Peter Whelan, die zijn oog liet vallen op een buitengewoon sfeervol repertoire. In zijn betoverende suite The fairy-queen verbindt Henry Purcell muzikale dramatiek aan een rijkelijke orkestratie en verrassende solo’s. Ook Händels solocantate Il delirio amoroso heeft veel weg van een compacte opera, dankzij de uitbundige stijl waar de componist om bekendstaat. Voor het vocale luik laat Whelan zich vergezellen door de gevierde sopraan Mary Bevan, en enkele orkestsolisten ontpoppen zich tot haar medespelers. Het barokke interieur van de Carolus Borromeuskerk zorgt opnieuw voor een weelderige en tegelijk intieme setting voor een dito repertoire. 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Peter Whelan

Functie
Gastdirigent

De Ierse dirigent en barokspecialist Peter Whelan is artistiek directeur van het Irish Baroque Orchestra en oprichter en artistiek directeur van Ensemble Marsyas. Als dirigent heeft Peter een bijzondere passie voor het verkennen en verdedigen van vergeten muziek uit de barokperiode en het classicisme. Recent dirigeerde hij onder meer het Scottish Chamber Orchestra, het RTÉ National Symphony Orchestra of Ireland en de Irish National Opera.

Lees verder

Mary Bevan

Instrument
sopraan

De Britse sopraan Mary Bevan brak internationaal door toen ze zowel de Royal Philharmonic Society’s Young Artist Award als de UK Critics’ Circle Award for Exceptional Young Talent in de wacht sleepte. Recent werd ze onder mer geëngageerd door de Academy of Ancient Music, de Early Opera Company, het Kammerorchester Basel, de Handel and Haydn Society en het Philharmonia Baroque Orchestra.

Lees verder