Kerstconcert met Anneleen Lenaerts in Carolus Borromeus

Dag
Maandag 21.12.2020 - 20:00

Carolus Borromeuskerk

Straat
Conscienceplein 6
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Symfonie nr. 23 in D, KV 181
Harpconcerto in Bes, opus 4 nr. 6
Suite nr. 1 in C, BWV 1066
Aria in the Classic Style
Symfonie nr. 80 in d, Hob 1:80
Price range
€38

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Soloharpiste van de Wiener Philharmoniker Anneleen Lenaerts viert dit jaar Kerst in Antwerpen. In de sfeervolle Carolus Borromeuskerk speelt onze nationale trots onder meer het beroemde arrangement van het Orgelconcerto in Bes voor harp en orkest van Georg Friedrich Händel en de wondermooie Aria in the Classic Style van Marcel Grandjany. Onder de barokke gewelven leidt violist-dirigent Thomas Zehetmair het Antwerp Symphony Orchestra doorheen partituren van de onbetwiste meesters Mozart, Bach en Haydn. Er snel bijzijn is de boodschap, want deze Antwerpse kersttraditie is elk jaar steevast helemaal uitverkocht.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Anneleen Lenaerts

Instrument
harp

Anneleen Lenaerts is een van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. In 2010 werd ze benoemd tot soloharpiste van de Wiener Philharmoniker. Als soliste speelde ze met orkesten als het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Mozarteum Orchester en het Philadelphia Chamber Orchestra. Ze maakte haar solodebuut in Wigmore Hall in Londen, Carnegie Hall New York, Salle Gaveau in Parijs, Grosses Festspielhaus in Salzburg en Bozar in Brussel. Tussen 1997 en 2010 won ze maar liefst 23 belangrijke prijzen op internationale harpwedstrijden, waaronder de prestigieuze ‘Grand Prix International Lily Laskine’.

Lees verder