KIDconcert: Assepoester

Dag
Zondag 09.10.2022 - 14:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
-12: €15 / +12: €21
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Nooit was er een sympathieker poetsmeisje dan Assepoester. Kristine Van pellicom en Ivan Pecnik halen de bezem door Massenets wervelende operapartituur en vertellen het klassieke verhaal over onverwoestbare dromen, pompoenen met vierwielaandrijving, prinsen met gepoetste tanden en extreem breekbare muiltjes. Zo wordt het feeërieke sprookje plots een hip spektakel voor de hele familie! 

KIDconcert op muziek van Massenet

Illustratie: Sabien Clement

Bio's

Olivier Robe

Functie
Gastdirigent

Olivier Robe studeerde cello in Caen, Parijs en Essen en orkestdirectie in Finland bij de legendarische Jorma Panula. Hij maakte succesvolle debuten als dirigent op de internationale podia en werd opnieuw uitgenodigd bij het Bangkok Symphony Orchestra, de Thüringen Philharmonie Gotha en het Antwerp Symphony Orchestra. Dit seizoen dirigeert hij in oktober een KIDconcert van het Antwerp Symphony Orchestra en in december coacht en dirigeert hij het Antwerps Jeugdorkest, een initiatief van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder
Kristine Van pellicom

Kristine Van pellicom

Instrument
tekst & regie

Kristine Van pellicom studeerde aan Studio Herman Teirlinck en toerde vervolgens met verschillende toneelstukken van Laika en Companie Marius, zowel in het Nederlands, Frans als Engels.

Lees verder

Ivan Pecnik

Instrument
spel

Ivan Pecnik studeerde af aan Studio Herman Teirlinck in 1994 en is sindsdien actief als acteur, podiumkunstenaar en muzikant. Hij nam talrijke televisierollen voor zijn rekening in onder andere Deadline 14/10, Clan, Quiz Me Quick, Matroesjka’s, Wolven, De Rodenburgs, Familie, De Kotmadam, Flikken, Sedes & Belli, Verschoten & Zoon, Spoed, De Kavijaks, Aspe, Witse, Danni Lowinski, De Ridder, Sara, Zone Stad en Elfenheuvel. Hij is een vaste waarde in het komische imitatieprogramma Tegen De Sterren Op. Daarnaast speelt hij regelmatig in musicals zoals Titanic, Belle en het Beest, De kleine zeemeermin en Domino. Ook op het witte doek was hij al te bewonderen: Hasta La Vista van Geoffrey Enthoven, Labyrinthus van Douglas Boswell en Brabançonne van Vincent Bal zijn maar enkele voorbeelden. Met het Antwerp Symphony Orchestra bracht hij al verschillende KIDproducties waaronder Pocahontas, De Krekel en de Mier en Assepoester.

Lees verder
Bart Van Nuffelen

Bart Van Nuffelen

Instrument
tekst & regie

Bart Van Nuffelen is regisseur en schrijver van het infame Antwerpse theatergezelschap MartHa!tentatief. In die hoedanigheid maakte hij in de afgelopen jaren steeds betere stukken over het wondere leven in de hedendaagse stad, zoals Dinska Bronska, 13 1/2 en De Fietsendief. Vanaf 2017 is hij stichtend lid van het Buro voor stedelijk enthousiasme, een gezamenlijk initiatief van MartHa!tentatief en Toneelhuis. Daarnaast schrijft hij prentenboeken voor uitgeverij De Eenhoorn, zijn succesnummers Trouwen met Tanja (i.s.m. Klaas Verplancke) en Onderzeeboot (i.s.m Bert Dombrecht) werden vertaald in het Chinees, Deens en Zweeds. Voor het toneelstuk Polen Op Zondag kreeg hij de SABAM-prijs voor Toneelliteratuur.

Lees verder