KIDconcert: Calamity Jane

Dag
zondag 24.03.2019 - 16:00

Muziekcentrum De Bijloke

Straat
Bijlokekaai 7
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
KIDconcert op muziek van Copland
Price range
Tickets vanaf €9

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De enige echte outlaw van het Wilde Westen was een meisje. Vergeet dus Billy the Kid of Jesse James. Alice Reijs kruipt in de huid van Calamity Jane, de schietgrage gangstergirl die geen enkel duel uit de weg ging. Maar hoe ruw is haar bolster en hoe blank haar pit? Dirigent Dirk Brossé springt in het zadel en galoppeert op de tonen van Aaron Copland de prairie in op zoek naar de waarheid. Een ideaal KIDconcert voor al onze kleine cowboys en -girls.

Bio's

Dirk Brossé

Dirk Brossé

Functie
Gastdirigent

Dirk Brossé is in 1960 geboren te Gent. Hij is een veelzijdige componist en een gerespecteerde dirigent op de internationale muziekscène. Hij is muziekdirecteur van het Chamber Orchestra of Philadelphia, muziekdirecteur van het Filmfestival Gent en muziekdirecteur en hoofddirigent van de ‘Star Wars in Concert World tour’. Hij genoot zijn opleiding in Gent, Brussel, Maastricht, Wenen en Keulen en combineert momenteel diverse leerstoelen met het doceren van compositie en orkestdirectie aan het conservatorium van Gent. Brossé dirigeert wereldwijd toporkesten, zoals het London Symphony Orchestra, in gerenommeerde concertzalen, zoals bijvoorbeeld de Royal Albert Hall in Londen.

Lees verder

Alice Reijs

Instrument
spel & tekst

Alice Reijs studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Naast een succesvolle start bij o.a. Het Toneel Speelt en Het Nationale Toneel in Nederland speelde ze rollen in Nederlandse en Vlaamse televisieseries en films. In Vlaanderen speelde ze bij theatergezelschappen als De Tijd, Het Toneelhuis en De Kempvader en Lazarus. Met Ans en Wilma maakte ze ook een zelfgeschreven muzikale kindervoorstelling voor Het Paleis.

Lees verder

Michaël Pas

Instrument
spel

Michaël Pas studeerde aan de Antwerpse Studio Herman Teirlinck en debuteerde in Crazy Love van Dominique Deruddere. Sindsdien speelde hij talrijke rollen in Vlaamse en internationale tv-series en films, onder regisseurs als Robbe De Hert, Stijn Coninx en Jan Verheyen. Ook op het toneel speelde Michaël prominente rollen in België, Nederland en Frankrijk. In 2013 werd hij door Lars von Trier gevraagd om een kleine rol te spelen in Nymphomaniac en in 2016 stond hij naast oscarwinnaar Adrien Brody op de set van de engelstalige langspeelfilm Emperor, in regie van Lee Tamahori.

Lees verder