KIDconcert: Hector

Dag
Zondag 20.10.2019 - 17:00

Concertgebouw Brugge

Straat
't Zand 34
Postcode
8000
Woonplaats
Brugge
Symphonie Fantastique
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het zal je maar gebeuren: van de ene dag op de andere woont er een meisje in je hoofd. Het overkwam componist Hector Berlioz zo’n tweehonderd jaar geleden. Hij schreef er zelfs een muziekstuk over, zijn Symphonie fantastique. Acteur Bert Verbeke kruipt in de huid van de jeugdige versie van de Franse componist en vertelt samen met het orkest hoe een meesterwerk ontstaat. De geliefde muze, de stokoude orgelleraar en de weerbarstige vader zijn ook van de partij in dit meeslepende KIDconcert.

Bio's

Olivier Robe

Olivier Robe

Functie
Gastdirigent

Olivier Robe studeerde cello in Caen, Parijs en Essen en orkestdirectie in Finland bij de legendarische Jorma Panula. Hij maakte succesvolle debuten als dirigent op de internationale podia en werd opnieuw uitgenodigd bij het Bangkok Symphony Orchestra, de Thüringen Philharmonie Gotha en het Antwerp Symphony Orchestra. Dit seizoen dirigeert hij in oktober een KIDconcert van het Antwerp Symphony Orchestra en in december coacht en dirigeert hij het Antwerps Jeugdorkest, een initiatief van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Joris Van den Brande

Instrument
tekst

Joris Van den Brande studeerde in 2002 af aan het RITS in Brussel. Hij werkte o.a. met Action Malaise, BRONKS, KVS, theater Antigone en HETPALEIS. Samen met Sven Ronsijn en Dominique Collet richtte hij in 2008 het theatercollectief TANK! op. Hij schreef samen met Jan Sobrie Zolderling dat geselecteerd werd voor het Theaterfestival in 2003, en Puebermensj voor HETPALEIS. Daarnaast schreef hij ook Accident 2001, Everything you know is wrong, George Total, Miss Mie en Enkele reis. Samen met Joost Vandecasteele schreef en speelde hij Sorry voor alles (2013) tijdens het jongerenfestival BRONKS XL. Voor LAZARUS schreef en speelde Joris in zowat elke voorstelling, behalve in de monoloog Force Majeure, in het LAZARUS-debuut Het uur van de waarheid en Idioot.

Lees verder

Bert Verbeke

Instrument
spel

Bert Verbeke studeerde eerst regentaat muziek aan de Hogeschool Gent en nadien dramatische kunsten (toneel, optie musical) aan het conservatorium van Brussel, waar hij in 2009 afstudeerde. Verbeke speelde o.a. bij De Zwarte Komedie, V.E.L.D., het Vernieuwd Gents Volkstoneel en Theater Froe Froe. Ook was hij te zien in de musicals Fiddler on the Roof, Ben X, 14-18 en Muerto! In 2015 ging Beter Dan Ik in première, zijn solovoorstelling met eigen Nederlandstalige liedjes en een speeltekst van Jo Van Damme. Zijn eerste rol op televisie was die van Bram Schepers in de Vlaamse televisieserie Thuis. Daarnaast speelde hij gastrollen in Witse, Zone Stad en De Pretshow (Ketnet). Hij was ook te zien in de kortfilm Daijobu met onder anderen Gene Bervoets en Louis Talpe. Verbeke vertolkte in 2015 de hoofdrol van Lee in Lee & Cindy C., de debuutfilm van Stany Crets. In 2016 vertolkte hij de rol van Laurent Vandenbergh in de thrillerserie Coppers.

Lees verder

Peter Thyssen

Instrument
spel

Peter Thyssen (24 oktober 1964) is een Vlaams acteur bekend van De Zonen Van Van As en Samson & Gert.

Lees verder

Tanya Zabarylo

Instrument
spel

Tanya Zabarylo (Gent, 19 november 1985) is een Vlaamse actrice. Ze studeerde in 2007 af aan de Toneelacademie Maastricht. Ze speelde in tal van theaterproducties bij onder meer De Tijd, Malpertuis, Laika en Compagnie De Koe. Samen met Michael Vergauwen maakt ze haar eigen theaterproducties onder Tanya en Vergauwen.

Lees verder