KIDconcert: Orfi en Jeurie

Dag
Zondag 27.03.2022 - 14:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
-12 jaar €14 / +12 jaar €20
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De kracht van muziek is zo sterk dat ze mensen uit het dodenrijk terug naar de wereld der levenden kan brengen. Echt waar, vraag dat maar aan Orfi. Deze buitengewoon muzikaal begaafde jongeling ondernam de heikele tocht langs de bokkige, behoorlijk zwijgzame veerman Charon en voorbij de drieste, driekoppige hellehond Cerberus tot diep in de onderwereld. En dat allemaal om zijn kersverse bruid Jeurie te redden. Zijn wapen? Zijn trouwe lier waarmee hij alles en iedereen met zoete klanken kon betoveren. Bert Verbeke en Jolijn Antonissen vertellen deze wondermooie Griekse mythe over liefde en vertrouwen. Antwerp Symphony en David Ramael vullen aan met muziek die geïnspireerd werd door het verhaal van Orfeus en Euridice.

KIDconcert met muziek van o.a. Offenbach en Liszt
Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar  

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

Bio's

Bert Verbeke

Instrument
spel

Bert Verbeke studeerde eerst regentaat muziek aan de Hogeschool Gent en nadien dramatische kunsten (toneel, optie musical) aan het conservatorium van Brussel, waar hij in 2009 afstudeerde. Verbeke speelde o.a. bij De Zwarte Komedie, V.E.L.D., het Vernieuwd Gents Volkstoneel en Theater Froe Froe. Ook was hij te zien in de musicals Fiddler on the Roof, Ben X, 14-18 en Muerto! In 2015 ging Beter Dan Ik in première, zijn solovoorstelling met eigen Nederlandstalige liedjes en een speeltekst van Jo Van Damme. Zijn eerste rol op televisie was die van Bram Schepers in de Vlaamse televisieserie Thuis. Daarnaast speelde hij gastrollen in Witse, Zone Stad en De Pretshow (Ketnet). Hij was ook te zien in de kortfilm Daijobu met onder anderen Gene Bervoets en Louis Talpe. Verbeke vertolkte in 2015 de hoofdrol van Lee in Lee & Cindy C., de debuutfilm van Stany Crets. In 2016 vertolkte hij de rol van Laurent Vandenbergh in de thrillerserie Coppers.

Lees verder

Jos Dom

Instrument
tekst & regie

Jos Dom behaalde in 1975 een Eerste Prijs Dramatische Kunsten aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Dom was van 1975 tot 1998 vast verbonden aan het Koninklijk Jeugdtheater te Antwerpen (nu HetPaleis), aanvankelijk als acteur, later ook als auteur, huisregisseur en sinds 1997 als artistiek leider. Hij vervulde diverse sporadische acteursopdrachten in verschillende theaters (K.N.S.-Antwerpen, E.W.T., Fakkel- en Meirtheater, Nieuw Vlaams Toneel De Waag en Theater Poëzien) en deed verscheidene regies (theater, musical, opera, televisie, show) binnen zowel het professionele als het amateurcircuit in binnen- en buitenland. Dom is ook actief als auteur en vertaler/bewerker van toneelstukken voor zowel kinderen als volwassenen.

Lees verder