KIDconcert: Pocahontas

Dag
Zaterdag 20.10.2018 - 19:00

Cultuurhuis de Warande

Straat
Warandestraat 42
Postcode
2300
Woonplaats
Turnhout
KIDconcert op muziek van Dvořák
Price range
Tickets vanaf €14

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Eigenlijk heette ze Matoaka, maar haar vader, het opperhoofd van een indianenstam, noemde haar Pocahontas, wat zoveel betekent als ‘kleine kapoen’. Kristine Van pellicom werkt het historische verhaal over de onmogelijke liefde tussen de stoere en wijze Pocahontas en de Engelse avonturier John Smith om tot een KIDconcert op maat van de geluiden van de natuur. Dirigent Pieter-Jelle de Boer vult deze multiculturele legende aan met de muziek die Dvořák in zijn Amerikaanse jaren componeerde.

Bio's

Pieter-Jelle de Boer

Functie
Gastdirigent

Pieter-Jelle de Boer studeerde piano en orgel aan het conservatorium van Amsterdam en orkestdirectie aan het conservatorium van Parijs. Hij is laureaat van de Antonio Pedrotti Conducting Competition in 2010. De Boer maakte onlangs zijn debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orchestre de la Suisse Romande en het Orquesta Sinfónica de la RTVE en stond ook al voor het Residentie Orkest, het Orchestre Symphonique de Mulhouse en het Orchestre de l’Opéra de Rouen.

Lees verder
Kristine Van pellicom

Kristine Van pellicom

Instrument
tekst & regie

Kristine Van pellicom studeerde aan Studio Herman Teirlinck en toerde vervolgens met verschillende toneelstukken van Laika en Companie Marius, zowel in het Nederlands, Frans als Engels. Ook als actrice op het scherm is Kristine niet aan haar proefstuk toe. Zo vertolkte ze rollen in heel wat Vlaamse reeksen als Kinderen van Dewindt, Rang 1, Oud België en De Parelvissers en speelde ze een van de hoofdrollen in de bejubelde VTM-reeks Clan. Kristine nam al vaker een KIDconcert van het Antwerp Symphony Orchestra voor haar rekening.

Lees verder

Ivan Pecnik

Instrument
spel

Ivan Pecnik studeerde af aan Studio Herman Teirlinck in 1994 en is sindsdien actief als acteur, podiumkunstenaar en muzikant. Hij nam talrijke televisierollen voor zijn rekening in onder andere Deadline 14/10, Clan, Quiz Me Quick, Matroesjka’s, Wolven, De Rodenburgs, Familie, De Kotmadam, Flikken, Sedes & Belli, Verschoten & Zoon, Spoed, De Kavijaks, Aspe, Witse, Danni Lowinski, De Ridder, Sara, Zone Stad en Elfenheuvel. Hij is een vaste waarde in het komische imitatieprogramma Tegen De Sterren Op. Daarnaast speelt hij regelmatig in musicals zoals Titanic, Belle en het Beest, De kleine zeemeermin en Domino. Ook op het witte doek was hij al te bewonderen: Hasta La Vista van Geoffrey Enthoven, Labyrinthus van Douglas Boswell en Brabançonne van Vincent Bal zijn maar enkele voorbeelden. Met het Antwerp Symphony Orchestra bracht hij al verschillende KIDproducties waaronder Pocahontas, De Krekel en de Mier en Assepoester.

Lees verder

Dahlia Pessemiers-Benamar

Instrument
spel

Dahlia Pessemiers-Benamar studeerde in 1998 af in kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck. Sindsdien is Dahlia als actrice, regisseur en schrijfster actief in diverse theatergezelschappen zoals De Roovers, Walpurgis, tgStan, het Toneelhuis, hetpaleis en werkt ze onder regies van Jellie Schippers, Mannah De Pauw, Karlijn Sileghem e.a. Sinds 2016 maakt ze deel uit van het artistieke team van Action Zoo Humain. Dit seizoen is Dahlia te zien in de Action Zoo Humain-producties De Waarheidscommissie, Amnes(t)ie en Dehiya. Onder vzw Dunia spitst ze zich toe op jeugdtheater en vertellingen. Naast het podium acteert Dahlia ook in tv-reeksen en films waaronder Dju, Zéro Default, The Team, Deadline 14/10, Flikken en De Ridder.

Lees verder