KIDconcert: Pulcinella

Dag
Zondag 18.10.2020 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
-12 jaar €13, +12 jaar €20
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Volkse humor, verwarrende verkleedpartijen, karikaturale personages en, uiteraard, de liefde: Joris Van den Brande en Koen De Graeve spelen de sluwe Pulcinella en de op macht beluste Pantalone tijdens dit dolkomische KIDconcert in ware commedia dell’arte-stijl. En met de muziek van Stravinski’s Pulcinella zit dat wel goed. Voor dit ballet rakelde de Russische componist oude Italiaanse partituren op en gaf ze een vlotte, moderne toets.

KIDconcert op muziek van o.a. Stravinski.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Update 29.09.2020
Om ervoor te zorgen dat je op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, hebben we beslist om het eerste KIDconcert (Romeo en Julia) en het derde KIDconcert (Pulcinella) in de reeks om te wisselen. Voor de uitvoering van Romeo en Julia is er namelijk een grote orkestbezetting nodig en dat is met de huidige afstandsregels, die ook op het podium van toepassing zijn, niet haalbaar.

Bio's

Michiel Delanghe

Michiel Delanghe

Functie
Gastdirigent

Michiel Delanghe studeerde af in 2013 aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en maakte in 2014 zijn professioneel debuut met het Orquesta Sinfónica de Castilla y León. Hij dirigeerde intussen ook het Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya en het Orchestre National de Lille. Dit seizoen fungeert hij als assistent aan de Opéra de Rennes tijdens een productie van Mozarts La Finta Giardiniera. In 2013 won Delanghe de Derde Prijs en Special Award in de Cadaqués Orchestra International Conducting Competition.

Lees verder

Joris Van den Brande

Instrument
tekst

Joris Van den Brande studeerde in 2002 af aan het RITS in Brussel. Hij werkte o.a. met Action Malaise, BRONKS, KVS, theater Antigone en HETPALEIS. Samen met Sven Ronsijn en Dominique Collet richtte hij in 2008 het theatercollectief TANK! op. Hij schreef samen met Jan Sobrie Zolderling dat geselecteerd werd voor het Theaterfestival in 2003, en Puebermensj voor HETPALEIS. Daarnaast schreef hij ook Accident 2001, Everything you know is wrong, George Total, Miss Mie en Enkele reis. Samen met Joost Vandecasteele schreef en speelde hij Sorry voor alles (2013) tijdens het jongerenfestival BRONKS XL. Voor LAZARUS schreef en speelde Joris in zowat elke voorstelling, behalve in de monoloog Force Majeure, in het LAZARUS-debuut Het uur van de waarheid en Idioot.

Lees verder