Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen

Het Kinderkoor Opera Vlaanderen bestaat uit een 40-tal enthousiaste jongens en meisjes tussen 7 en 16 jaar. Naast de hoofdtaak, zingen en acteren in voorstellingen van de opera in Antwerpen en Gent, werkt het Kinderkoor mee aan heel wat boeiende projecten.

Zo wordt het Kinderkoor regelmatig gevraagd door het Nationaal Orkest van België, Brussels Philharmonic, het Antwerp Symphony Orchestra en Casco Phil voor symfonische concerten (Mahler, Bernstein, Fauré, Britten). De kinderen werken ook mee aan opnames van cd’s en filmmuziek. Het kinderkoor en de solisten uit het koor worden graag geëngageerd door (muziek-)theatergezelschappen als NTGent, LOD of Transparant.

Zo gaan ze dan op stap, van het Concertgebouw in Amsterdam of Brugge, naar de Elisabethzaal in Antwerpen, tot het Paleis voor Schone Kunsten en de Flagey in Brussel. Het Kinderkoor is gevestigd in Antwerpen waar het minstens één maal per week op zondagvoormiddag repeteert o.l.v. koorleider Hendrik Derolez.

Naast het werken aan een natuurlijke en zuivere zangtechniek wordt veel aandacht besteed aan de individuele ontwikkeling van de persoonlijkheid in een permanente balans met het sociaal functioneren in de groep.

Het kinderkoor Opera Vlaanderen zingt en speelt op hoog niveau omdat elk kind zich thuis voelt in de groep.