Klassiek in de Stad: Openluchtconcert

Dag
Zondag 03.09.2017 - 19:30

Sint-Jansplein

Straat
St Jansplein
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range
GRATIS

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Na uitstapjes richting film, jazz en pop trekt het Antwerp Symphony Orchestra voor zijn openluchtconcert tijdens het gratis stadsfestival Klassiek in de Stad op het Sint-Jansplein de kaart van het chanson. Filip Jordens brengt een fenomenale hommage aan de liedkunst van Jacques Brel, met een symfonische dimensie. Klassiekers als Ne me quitte pas of Amsterdam ontbreken niet, maar ook minder bekende liedjes worden vertolkt met groot orkest. Zijn ontroerend raspende vocalen worden door dirigent-klarinettist Paul Meyer afgelost met bitterzoete orkestklanken die de chansonniersgeest van Brel in zich meedragen.

Bio's

Paul Meyer

Functie
Gastdirigent

Paul Meyer is actief als klarinettist, dirigent en docent. Tijdens zijn carrière concerteerde hij o.a. in de Suntory Hall, de Hollywood Bowl, het Concertgebouw, de Musikverein, de Carnegie Hall en de Berlin Philharmonie. Meyer werkte samen met gerenommeerde orkesten als het Orchestre National de France, het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Koninklijk Concertgebouworkest, het BBC Philharmonic Orchestra, de Los Angeles Philharmonic, het Tonhalle Orchester Zürich, het Orchestre de la Suisse Romande en het NHK Symphony Orchestra.

Lees verder
Filip Jordens

Filip Jordens

Instrument
acteur

Filip Jordens was al op jonge leeftijd actief in het semi-professionele theatercircuit. In 1996 werd hij toegelaten aan de Studio Herman Teirlinck, waar hij in 2000 afstudeerde als Meester in de Kleinkunst. Hij gaat daarna aan de slag als zanger, acteur en theatermaker. De laatste jaren vertolkte Jordens onder andere de rol van Jago in Shakespeares Othello, geregisseerd door Mokhallad Rasem voor het Toneelhuis in Antwerpen. Binnen een samenwerkingsproject tussen het prestigieuze IRCAM in Parijs en het Toneelhuis speelde hij de monoloog Le Sec et l’Humide van Jonathan Littell in een regie van Guy Cassiers. Jordens’ Hommage à Brel kende verschillende jaren op rij succesvolle tournees doorheen België, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Lees verder