Klassiek in de Stad: Openluchtconcert

Dag
Zo 02.09.2018 - 19:30

Sint-Jansplein

Straat
St Jansplein
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Strike up the band (ouverture)
Rhapsody in blue
The waves of Wollongong
West Side story (symfonische dansen)
Price range
Gratis

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Begin september ligt het kleurrijke Sint-Jansplein heel even in New York. Op deze editie van het gratis openluchtconcert tijdens Klassiek in de Stad neemt het Antwerp Symphony Orchestra je mee naar de city vibes van New York. Broadway, cooljazz, mambo en cha-cha-cha, het komt allemaal aan bod in de muziek van Gershwin en Bernstein. Geniet van Gershwins swingende Rhapsody in Blue met de Zweedse pianist Roland Pöntinen als solist en dans mee op de heerlijke ritmes van Bernsteins West Side Story. Als uitsmijter blaast het New Trombone Collective – dat zijn maar liefst negen solotrombonisten bij elkaar – je omver met het nu eens rustige, dan weer heftige The waves of Wollongong van de excentrieke dirigent-componist Christian Lindberg.

Bio's

Christian Lindberg

Christian Lindberg

Functie
Gastdirigent

Naast zijn activiteiten als solist en componist concentreert Christian Lindberg zich nu voornamelijk op zijn carrière als dirigent. Hij dirigeerde onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Swedish Radio Symphony Orchestra en het Taipei Symphony Orchestra. Tijdens het seizoen 2011/2012 was hij artist-in-residence bij het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra en hij is hoofddirigent en artistiek adviseur van het Arctic Philharmonic Orchestra.

Lees verder

Roland Pöntinen

Instrument
piano

Sinds zijn debuut met de Royal Stockholm Philharmonic in 1981 concerteerde Roland Pöntinen met de belangrijkste orkesten ter wereld. Hij werd uitgenodigd door de meest prestigieuze festivals, zoals het Schleswig-Holstein-, Verbier- en Mostly Mozart-festival en werkte samen met dirigenten als Esa-Pekka Salonen, Rafael Frühbeck de Burgos, Evgeny Svetlanov en Leif Segerstam. Tot de hoogtepunten in zijn carrière behoren concerten met het Philharmonia Orchestra in Parijs en Londen, met de Los Angeles Philharmonic in de Hollywood Bowl en met het Scottish Chamber Orchestra in Glasgow en Edinburgh en concerten tijdens de BBC Proms.

Lees verder

New Trombone Collective

Instrument
ensemble

Het New Trombone Collective werd opgericht in 2001. Het ensemble doet er alles aan om de trombone en haar muziek bij een zo breed mogelijk publiek bekend te maken. Samen het instrument verder ontwikkelen en samen enthousiasmeren van talent. Met succes. Door hun ongekende passie en enthousiasme winnen ze prijzen en realiseren ze mooie projecten als het European trombone festival Slide Factory, het Jong Trombone Collectief en medewerking aan de toernee van de Amerikaanse Sufjan Stevens.

Lees verder