Klassiek in de Stad: Openluchtconcerten op het Sint-Jansplein

Naar goede gewoonte sluit het Antwerp Symphony Orchestra de zomer af met gratis openluchtconcerten op het Sint-Jansplein. Op zondag 3 september geniet je in het hartje van Antwerpen gratis van zomerse accordeonklanken en highlights uit de mooiste filmmuziek door het Antwerp Symphony Orchestra, en van het jonge geweld van het Re-Mix Orchestra. Een hele dag lang vormt het plein een hotspot voor alle Antwerpenaren!

Het Antwerp Symphony Orchestra is een internationaal orkest met thuisbasis in Antwerpen. Dankzij de vaste residentie in de gouden Koningin Elisabethzaal zit het orkest sterk verankerd in de stad. Die sterke band met Antwerpen vertaalt zich naar initiatieven op diverse locaties in de stad. Elk seizoen staan er concerten op het programma in op kenmerkende locaties in de stad. Het gratis openluchtconcert op het Sint-Jansplein is een vaste waarde aan het einde van de zomer. 

 

---

Radio Klassiek in de Stad: vraag je muziek aan en win

Tussen de concerten door, van 12u tot 16u, draaien we live radio op het Sint-Jansplein. En daarvoor kan jij de muziek bepalen. Vraag je favoriete opnames van het Antwerp Symphony Orchestra aan, en hoor hoe je lievelingsmuziek op zondag 3 september weerklinkt over het Sint-Jansplein. Elke inzending maakt bovendien kans op een uniek cd-pakket van Antwerp Symphony!

Vraag hier je favoriete muziekstukken aan >>>

---

 

Waar?

Sint-Jansplein, Antwerpen

Wanneer?

Zondag 03.09.2023, vanaf 11:00

Programma

  • 11:00 Concert met filmmuziek door het Antwerp Symphony Orchestra

  • 12:00-17:00 Doorlopend animatie en activiteiten

  • 18:00 Concert door het Re-Mix Orchestra

  • 19:30 Concert van het Antwerp Symphony Orchestra & Gwen Cresens

Gratis, reserveren is niet nodig.