Klassiek in de Stad: Re-Mix Orchestra

Dag
Zo 02.09.2018 - 18:00

Sint-Jansplein

Straat
St Jansplein
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Gratis

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Improviseren kan je leren. Daarom gaat het Antwerp Symphony Orchestra aan de slag met een dertigtal muzikale tieners. Onder leiding van de Londense muziekcoach Paul Griffiths en met de ruggensteun van enkele orkestmuzikanten krijgt het Re-Mix Orchestra één week de tijd om een eigen creatie uit te werken. Als vanouds trappen deze jonge talenten het openluchtconcert af met een eigen creatie. Ditmaal zijn de vier saxen van BL!NDMAN [sax], samen met Kill Your Darlings, de special guest stars bij deze bijzondere orkestcompositie.

Bio's

Paul Griffiths

Functie
Gastdirigent

Paul Griffiths wordt internationaal geroemd om zijn werkwijze op het gebied van muziekeducatie. Zijn roots liggen in jazz, rock en funk, maar hij heeft een unieke artistieke stem en manier van werken ontwikkeld die muzikale, sociale en culturele barrières overstijgt. Griffiths is docent aan de Guildhall School of Music and Drama en begeleidt reeds vele jaren de Re-Mix-projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

BL!NDMAN [sax]

Instrument
special guest

BL!NDMAN werd in 1988 opgericht door saxofonist en componist Eric Sleichim. Eric Sleichim en BL!NDMAN verwierven internationale faam met hun multidisciplinaire benadering. Van bij de start kregen ze opdrachten vanuit de theater- en danswereld, ontwikkelden multimediale voorstellingen en voorzagen verschillende stille films van live muziek. Zo werkten ze o.a. samen met Jan Fabre, Anne Teresa De Keersmaeker, Heiner Goebbels en Ivo Van Hove.

Lees verder

Kill Your Darlings

Instrument
koor

Kill Your Darlings (KYD) is het eerste Belgische Complete Vocal Technique-koor en bestaat uit twintig zangeressen en een zanger o.l.v. dirigente Inge Minten.

Lees verder