Kleurrijk klassiek

Dag
Zaterdag 01.10.2016 - 15:00

De Roma

Straat
Turnhoutsebaan 286
Postcode
2140
Woonplaats
Antwerpen
Celloconcerto
Schilderijententoonstelling (orkestratie Maurice Ravel)
Price range
€20

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

En of die Fransen raad wisten met verven en borstels. Ook al haatte hij het gebrandmerkt te worden als 'impressionist', feit is dat componist Maurice Ravel zoveel gevoel bezat voor kleuren, lijnen en timbres dat je zijn polychrome orkestraties niet alleen horen, maar ook zien kan. Zijn bontsymfonische versie van Modest Moesorgski's spectaculaire Schilderijententoonstelling is dan ook bekender dan het origineel. Edo de Waart trekt de schildersschort aan voor een dip in Ravels klankenpalet, maar plaatst met De Vocht ook een Vlaamse meester op de schraag. Met Raphael Bell, cellosolo van het Antwerp Symphony Orchestra, als solist.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. In seizoen 2019-2020 startte hij als Principal Guest Conductor bij het San Diego Symphony Orchestra. Tegen het einde van het seizoen van 2019 stopt als muziekdirecteur bij het New Zealand Symphony Orchestra, waar hij nog wel Conductor Laureate zal zijn. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra.

Lees verder
Raphael Bell

Raphael Bell

Instrument
cello

Raphael Bell is aanvoerder van de cellosectie bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-artistiek directeur van La Loingtaine in Montigny-sur-Loing, medestichter van de Camerata Fontainebleau en oprichter en mede-artistiek directeur van het Charlottesville Chamber Music Festival in zijn geboortestad Virginia.

Lees verder