Koen Slootmans

Belgisch slagwerker, paukenist en stokkenbouwer Koen Slootmans behaalde in juni 2021 zijn Masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij studeerde bij Nick Woud, Bence Major, Mark Braafhart, Peter Prommel, Richard Jansen, Ramon Lormans en Rachel Zhang. Zijn focus lag hier op orkestslagwerk en pauken. Voorheen behaalde hij reeds met grote onderscheiding een Bachelordiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Carlo Willems en Koen Wilmaers.

Samen met fluitiste Mirna Ackers vormt hij Lignum Duo. Ze spelen tango, impressionistische en hedendaagse muziek voor marimba en dwarsfluit. In juni 2021 speelden ze de wereldpremière van Asteroïd II voor hen gecomponeerd door Nick Woud. 

Sinds de lente tour van 2018 is Koen verbonden aan het Europees Jeugdorkest (EUYO) waarmee hij al vele concerten gaf over de hele wereld. Tijdens het seizoen 2018-2019 maakte hij deel uit van de Antwerp Symphony Orchestra Academy. Tussen 2016 en 2018 was hij lid van het Nationaal Jeugdorkest van Nederland (NJO). In 2016 was hij paukenist in de academie van het Koninklijk Filharmonisch orkest van Vlaanderen.

Masterclasses volgde Koen onder andere bij Marinus Komst, Koen Plaetinck, Pieterjan Vranckx, Hans Zonderop, Theodor Milkov, Ruud Wiener, Anders Astrand, John Beck en Nancy Zeltsman.

www.koenslootmans.com