Patricia Kopatchinskaja speelt Schumann

Dag
Vrijdag 12.01.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Symfonie nr. 31 in D, KV 297, 'Paris'
Vioolconcerto in d
Symfonie in d
Price range
Tickets vanaf €16
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Vergeten meesterwerk
Heeft Patricia Kopatchinskaja eenmaal je aandacht, dan kan je niet anders dan haar volgen tot de laatste noot. Wat deze Moldavische muzikante zo uniek maakt: een talent om platgetreden paden open te breken. Samen met Philippe Herreweghe leest ze de partituur van Schumanns curieus knappe vioolconcerto als het psychogram van een componist op de top van zijn kunnen. Om en rond dit vergeten meesterwerk: een symfonisch pretpakket van Mozart voor zijn Parijse fans en een verpletterend orkestwerk uit het fin-de-siècle.

 

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Patricia Kopatchinskaja

Instrument
viool

Koptchinskaja werd in 1977 in Chişinău geboren, wat toen nog deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Haar vader Viktor was cymbalist en haar moeder Emilia violiste. Omdat haar ouders veel reisden voor de muziek, groeide Patricia voornamelijk bij haar grootouders op. Vanaf haar zesde volgde ze vioollessen bij Michaela Schlögl, een oud-leerlinge van David Oistrach. In 1989 verhuisde de familie Kopatchinskaja naar Wenen, waar Kopatchinskaja aan de Universität für Musik und darstellende Kunst compositie en viool ging studeren. In 1998 verhuisde ze weer, ditmaal naar Bern. Daar studeerde ze in 2000 af aan het conservatorium

Lees verder