Kristie Su

Kristie Su, geboren in 1995, kreeg op 3-jarige leeftijd haar eerste vioollessen van haar vader, de vioolleraar Elmer Su. Toen ze 5 jaar was begon ze te studeren bij de viool- en altviool-professor Vesna Gruppman. Later zette ze haar studies verder bij Igor Gruppman, die thans concertmeester is bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest.

Sinds jonge leeftijd is Kristie actief als soliste. In 2010 behaalde ze de 4e prijs in de Internationale Stradivarius Wedstrijd in Salt Lake City, Utah USA. Zij was de jongste deelneemster die toegelaten werd in de Internationale Carl Nielsen Viool Wedstrijd van Mei-Juni 2012, waar ze een speciale prijs kreeg. Sinds 2007 speelt ze overal ter wereld solo optredens met talrijke orkesten. Haar Europese solo debuut was in 2013 in de Grote Zaal van De Doelen in Rotterdam. Later dat jaar trad Kristie op als soliste in het jaarlijkse Gergiev Festival in Rotterdam.

Kristie speelt niet alleen als soliste met orkesten, maar maakt ook vaak deel uit van een orkest, ook als concertmeester. Ondertussen heeft ze met veel welbekende dirigenten gewerkt. Bovendien heeft ze een passie voor kamermuziek en speelt ze dikwijls in ensembles van diverse bezettingen.

Vanaf het seizoen 2023-2024 is Kristie concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra.