Laphroaig

Dag
Zondag 17.11.2019 - 15:15

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Prélude à l'après-midi d'un faune
Symfonie nr. 1, ‘Carillon’
Rhapsodie (voor klarinet en orkest)
Symfonie nr. 5, ‘Laphroaig’
Price range
Vanaf €14
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In de buitengewoon fascinerende Vijfde symfonie, ‘Laphroaig’, een van de ‘whisky’-werken van Luc Brewaeys, gaan elektronica en groot orkest (tien slagwerkers! een extra orkest op het balkon!) hand in hand. Annelies Van Parys treedt in de voetsporen van haar leermeester. In straten en steden vindt ze muzikale thema’s die ze tot expressieve muziekstukken omtovert. Zo schreef ze in 2006 in opdracht van het Antwerp Symphony Orchestra haar Eerste symfonie, waarin ze de klanken van het Gentse Belfort binnenstebuiten keert. Aan deze parels van eigen bodem worden twee werken van Debussy toegevoegd: de grensverleggende Prélude à l’après-midi d’un faune en de wervelende Rhapsodie met Nele Delafonteyne, klarinet solo van het Antwerp Symphony Orchestra.

Om 14:00 wordt Talisker van Luc Brewaeys uitgevoerd in het atrium van de Koningin Elisabethzaal. Dit concert is gratis, kom zeker luisteren!

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Patrick Davin

Functie
Gastdirigent

Als dirigent van hedendaagse muziek en algemeen repertoire is Patrick Davin een gerenommeerde dirigent, zowel op symfonisch als op lyrisch gebied.

Lees verder

Filip Rathé

Functie
Gastdirigent

Filip Rathé (1966) studeerde piano en directie aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Hij vervolmaakte zich verder als dirigent bij Laszlo Heltay en Pierre Cao en studeerde compositie bij Lucien Goethals. Aan de Universiteit van Gent behaalde hij een Meestergraad Musicologie bij Professor Herman Sabbe.

Lees verder

Nele Delafonteyne

Instrument
klarinet

Nele Delafonteyne studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In 2003 behaalde ze het diploma voor klarinet en kamermuziek met grote onderscheiding. In Londen vervolmaakte ze zich bij Andrew Marriner, soloklarinettist bij het London Symphony Orchestra. Aanvullende artistieke inspiratie vond Nele in masterclasses bij Sabine Meyer, Pascal Moragues en Sjef Douwes. Sinds september 2011 is Nele soloklarinettiste bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

ChampdAction

Instrument
Elektronica

ChampdAction, oorspronkelijk opgericht in 1988 als hedendaags muziekensemble door componist Serge Verstockt, is vandaag een interdisciplinair ontwikkelings- en productieplatform voor makers dat resideert in ChampdAction.Studio in deSingel in Antwerpen.

Lees verder