Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd

Dag
vrijdag 07.06.2019 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Tickets vanaf €21

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Opperste concentratie, pijnlijke uitschuivers en een spannende ontknoping: de Koningin Elisabethwedstrijd zorgt elk jaar opnieuw voor spanning bij uitvoerders en luisteraars. De editie voor viool in 2019 vormt zeker geen uitzondering. Wie valt ditmaal in de prijzen? Wie volgt in de voetsporen van Oistrakh, Kogan, Repin, Znaider, Katsjatrian, Baranov en Lim Ji-Young? Drie laureaten gaan na afloop van de wedstrijd op tournee door Vlaanderen met het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Martyn Brabbins. Een uitgelezen kans om deze viooltalenten zonder wedstrijdstress en op het toppunt van hun kunnen aan het werk te zien.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins is een van de toonaangevende en meest veelzijdige Britse dirigenten van zijn generatie en was tot 2015 eerste gastdirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hij stond voor orkesten als het London Symphony Orchestra en La Scala Milaan en is een favoriet op de BBC Proms. Brabbins is muziekdirecteur van de Huddersfield Choral Society en gastprofessor directie aan het Royal College of Music.

Lees verder

Laureaten 4-6 Koningin Elisabethwedstrijd

Instrument
viool
Lees verder