Leila Josefowicz ontroert op viool

Dag
Zaterdag 21.01.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Vioolconcerto, 'Dem Andenken eines Engels'
Symfonie nr. 5
Price range
€25 - €45

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Tragiek, troost en transcendentie: dat zijn de codewoorden voor deze laatromantische concerttrip. Van Mahler is er diens meest beklijvende symfonie, waarvan het droefmooi dobberende Adagietto geen luisteraarsoog droog laat. Daaraan voorafgaand staat de fenomenale violiste Leila Josefowicz garant voor een wonderlijke vertolking van Bergs Vioolconcerto. Zielsmooie melodieën en ragfijne orkestkleuren, verpakt in muziek die twijfelt tussen Bachkoraal en volksmuziek: eersteklas ontroering gegarandeerd.

Omwille van gezondheidsredenen ziet dirigent David Zinman zich genoodzaakt zijn concerten met het Antwerp Symphony Orchestra af te zeggen. De Amerikaanse dirigent wordt vervangen door Alpesh Chauhan uit Groot-Brittannië.

Bio's

Alpesh Chauhan

Alpesh Chauhan

Functie
Gastdirigent

Het muzikale inzicht van Alpesh Chauhan (26) wordt gewaardeerd door orkest en publiek en zijn natuurlijke omgang met de muzikanten maken hem tot een graag geziene gast bij een aantal van de belangrijkste orkesten in Groot-Brittannië en Europa. Chauhan was van 2014 tot 2016 assistent-dirigent van het City of Birmingham Symphony Orchestra. Vanaf seizoen 2017/2018 wordt hij hoofddirigent van de Filarmonica Arturo Toscanini in Parma.

Lees verder
Leila Josefowicz

Leila Josefowicz

Instrument
viool

Leila Josefowicz staat bekend om haar passioneel pleidooi voor het hedendaagse vioolrepertoire. Ze werkt vaak samen met vooraanstaande componisten als John Adams, Esa-Pekka Salonen en Colin Matthews en soleert op topniveau met dirigenten en orkesten over de hele wereld. In 2008 werd haar de prestigieuze MacArthur Fellowship toegekend, waardoor ze een schare prominente wetenschappers, schrijvers en musici vervoegt die een unieke bijdrage geleverd hebben aan de hedendaagse maatschappij.

Lees verder