Lezing ‘The Good, the Bad and the Incompetent’

Dag
vrijdag 16.11.2018 - 18:30

Okapi Rooms - Koningin Elisabethzaal

Straat
Carnotstraat 4
Postcode
2060
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€5
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Onze muzikale programmatie belicht de Amerikaanse Droom. In de 20e eeuw bekleedden de Verenigde Staten een wereldwijd dominante positie op politiek, economisch en cultureel vlak. Componisten als Dvořák en Mahler namen royaal betaalde posities op in het Amerikaanse muziekleven, andere Europese componisten staken de oceaan over en lieten zich door Amerika inspireren. In een lezingenreeks gekoppeld aan onze ‘Meesterwerken’-cyclus lichten wij deze Amerikaanse dominantie toe, door experts aan het woord te laten over hun eigen vakgebied. 

De eerste lezing The Good, the Bad and the Incompetent’ wordt gegeven door auteur en journalist Frans Verhagen. Aanleiding voor deze lezing is The Chairman Dances. Dit stuk, uit de opera Nixon in China van John Adams, staat op vrijdag 16 november op het programma en gaat over het bezoek van Richard Nixon aan China in 1972 en zijn ontmoeting met Mao Zedong. Verhagen licht de rol van verschillende Amerikaanse presidenten toe. Dit belooft een scherpe blik te worden op enkele markante voorbije presidenten, waarbij de vergelijking met het heden nooit veraf is. 

Frans Verhagen is journalist en publicist en houdt zich al 35 jaar bezig met de Verenigde Staten, eerst als student, dan als correspondent voor Nederlandse media en later als uitgever en hoofdredacteur van tijdschriften en de website amerika.nl. Zijn artikelen verschijnen in de Groene Amsterdammer, het NRC, De Standaard en De Morgen. Hij geeft regelmatig commentaar op radio en televisie over integratievraagstukken en Amerikaanse politiek. Hij publiceerde verschillende boeken over Amerika, zoals De Founding Fathers (2016), Geschiedenis van Amerika (2017) en Begrijp jij Amerika nog? (2018).  

 

Let op

  • Deze lezing is toegankelijk zonder concertticket.
  • Beperkt aantal plaatsen per lezing. Snel zijn is de boodschap.
  • Aangekochte tickets voor lezingen worden niet terugbetaald of omgeruild.