Lezing 'Het lichaam bij Spinoza en Zarathustra'

Dag
vrijdag 24.04.2020 - 18:00

Muziekstudio Antwerp Symphony Orchestra

Straat
Carnotstraat 10
Postcode
2060
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€5

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In het kader van seizoensthema ‘Lichaam of Ziel’ organiseren we een lezingenreeks, waarin we het seizoensthema verder uitdiepen door experts aan het woord te laten over hun eigen vakgebied.

Tinneke Beeckman, filosofe en schrijfster, geeft op vrijdag 24 april 2020 een lezing over het lichaam bij Spinoza en Zarathustra, getiteld ‘Het lichaam bij Spinoza en Zarathustra’. Tijdens het concert dat daarop aansluit brengt het orkest samen met Kian Soltani werken van Dvorák, Strauss en Clyne.

Tinneke Beeckman is een Vlaamse filosofe en schrijfster. Beeckman studeerde aan de Vrije Universiteit van Brussel en doctoreerde in de moraalwetenschappen. Ze behaalde een bijkomende opleiding aan de Université Libre de Bruxelles. Na haar doctoraat verrichtte ze verschillende jaren wetenschappelijk onderzoek. Momenteel schrijft ze als columniste voor De Standaard en geeft ze lezingen over filosofie, democratie, de seculiere staat en ook de relatie tussen politiek, economie en de filosofie. Naast deze lezingen geeft ze interactieve praktische levenslessen voor volwassenen en helpt ze leraars filosofie om projecten op te zetten voor leerlingen van het middelbaar onderwijs. Ook geeft ze lezingen voor specifieke doelgroepen en interviewt ze andere denkers.

 

Let op

  • Beperkt aantal plaatsen per lezing. Snel zijn is de boodschap.
  • Aangekochte tickets voor lezingen worden niet terugbetaald of omgeruild.

Kortingen

  • Vrienden hoeven geen tickets te reserveren en komen gratis op vertoon van hun Vriendenpas.