Lezing 'Het lichaam in de Belgische schilderkunst (van Rubens tot Magritte, Delvaux, Tuymans, Borremans en Dillemans)'

Dag
vrijdag 21.02.2020 - 18:00

Muziekstudio Antwerp Symphony Orchestra

Straat
Carnotstraat 10
Postcode
2060
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€5

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In het kader van seizoensthema ‘Lichaam of Ziel’ organiseren we een lezingenreeks, waarin we het seizoensthema verder uitdiepen door experts aan het woord te laten over hun eigen vakgebied.

Eric Rinckhout, auteur en journalist, geeft op vrijdag 21 februari 2020 een lezing over het lichaam in de Belgische schilderkunst, getiteld ‘Het lichaam in de Belgische schilderkunst (van Rubens tot Magritte, Delvaux, Tuymans, Borremans en Dillemans)'. Tijdens het concert dat daarop aansluit brengt het orkest samen met Lucas en Arthur Jussen werken van Poulenc, Ravel en Schmitt.

Eric Rinckhout is Vlaams auteur en journalist. Rinckhout was meer dan 25 jaar verbonden als cultuurredacteur aan de krant De Morgen. Hij schrijft vooral over beeldende kunst en literatuur, en publiceerde onder meer over Luc Tuymans, Michaël Borremans, Ilse D’Hollander, Jan Vanriet en Rinus Van de Velde. Hij bracht twee boeken uit over Willem Elsschot en zijn wekelijkse rubriek ‘Ontrafeld’, waarbij hij schilderijen van oude meesters en hedendaagse kunstenaars gedetailleerd besprak, werd in 2014 gebundeld. Momenteel schrijft Rinckhout recensies en maakt hij interviews voor (H)art-magazine, Knack, De Tijd, Collect AAA Magazine, Radio1 en Klara. Daarnaast is hij ook gastdocent Master Journalistiek (Cultuurjournalistiek) KU Leuven Campus Antwerpen, en docent Davidsfonds.

 

Let op

  • Beperkt aantal plaatsen per lezing. Snel zijn is de boodschap.
  • Aangekochte tickets voor lezingen worden niet terugbetaald of omgeruild.

Kortingen

  • Vrienden hoeven geen tickets te reserveren en komen gratis op vertoon van hun Vriendenpas.