Lezing 'Over kunst en waanzin, van de geest en de engel'

Dag
Zaterdag 23.11.2019 - 18:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€5
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

In het kader van seizoensthema ‘Lichaam of Ziel’ organiseren we een lezingenreeks, waarin we het seizoensthema verder uitdiepen door experts aan het woord te laten over hun eigen vakgebied.

‘In mijn werk met musici word ik uitgedaagd om vanuit nieuwsgierigheid, verbazing en creativiteit naar de artiest tegenover mij te kijken. Een musicus die uren besteedt aan een loopje in een Capriccio van Paganini, is dat normaal of is dat waanzinnig?’

Als psychiater én musicus kent Esther van Fenema als geen ander het spanningsveld tussen de kunst en haar waanzin. De stress van een bestaan als musicus is groot. Avond na avond moet een topprestatie worden geleverd. Alleen het hoogste kwaliteitsniveau is goed genoeg en de concurrentie is moordend. In hoeverre heeft de kunst de waanzin nodig? Wat als je alleen je muziek ter beschikking hebt om je emoties te uiten? Hoe weet je als musicus wanneer je je grenzen overschrijdt en waanzin op de loer ligt? Tijdens een boeiende lezing praat Van Fenema over het belang van mentale gezondheid in de cultuursector. 

Tijdens het concert dat daarop aansluit brengt het orkest samen met Marc-André Hamelin onder leiding van Elim Chan werken van Dvorák, Rachmaninov en Clyne.

Let op

  • Beperkt aantal plaatsen per lezing. Snel zijn is de boodschap.
  • Aangekochte tickets voor lezingen worden niet terugbetaald of omgeruild.

Kortingen

  • Vrienden hoeven geen tickets te reserveren en komen gratis op vertoon van hun Vriendenpas.

Bio's

Esther van Fenema

Instrument
spreker

Esther van Fenema is een Nederlandse psychiater en violiste. Ze behaalde haar diploma geneeskunde in 2002. Daarnaast behaalde ze nog een Masterdiploma aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel. In 2003 volgde ze een opleiding Psychiatrie aan het LUMC en Rivierduinen. Ze schrijft regelmatig opiniestukken in landelijke dagbladen en is als vaste columniste verbonden aan de ThePostonline en aan Medisch contact. Daarnaast is van Fenema vaste interviewer bij de opiniesite Café Weltschmerz.

Lees verder