Lezing 'Over kunst en waanzin, van de geest en de engel'

Dag
zaterdag 23.11.2019 - 18:00

Muziekstudio Antwerp Symphony Orchestra

Straat
Carnotstraat 10
Postcode
2060
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€5

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In het kader van seizoensthema ‘Lichaam of Ziel’ organiseren we een lezingenreeks, waarin we het seizoensthema verder uitdiepen door experts aan het woord te laten over hun eigen vakgebied.

De eerste lezing ‘Over kunst en waanzin, van de geest en de engel’ wordt gegeven door psychiater en violiste Esther van Fenema. Zij zal het hebben over de fijne lijn tussen kunst en waanzin. Tijdens het concert dat daarop aansluit brengt het orkest samen met Marc-André Hamelin onder leiding van Elim Chan werken van Dvorák, Rachmaninov en Clyne.

Esther van Fenema is een Nederlandse psychiater en violiste. Ze behaalde haar diploma geneeskunde in 2002. Daarnaast behaalde ze nog een Masterdiploma aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel. In 2003 volgde ze een opleiding Psychiatrie aan het LUMC en Rivierduinen. Ze schrijft regelmatig opiniestukken in landelijke dagbladen en is als vaste columniste verbonden aan de ThePostonline en aan Medisch contact. Daarnaast is van Fenema vaste interviewer bij de opiniesite Café Weltschmerz.

 

Let op

  • Beperkt aantal plaatsen per lezing. Snel zijn is de boodschap.
  • Aangekochte tickets voor lezingen worden niet terugbetaald of omgeruild.

Kortingen

  • Vrienden hoeven geen tickets te reserveren en komen gratis op vertoon van hun Vriendenpas.