Lezing 'Passie en pijn: over kwetsbaarheid en kracht van musici'

Dag
vrijdag 24.01.2020 - 18:00

Muziekstudio Antwerp Symphony Orchestra

Straat
Carnotstraat 10
Postcode
2060
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€5

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In het kader van seizoensthema ‘Lichaam of Ziel’ organiseren we een lezingenreeks, waarin we het seizoensthema verder uitdiepen door experts aan het woord te laten over hun eigen vakgebied.

Boni Rietveld, orthopedisch chirurg, geeft op vrijdag 24 januari 2020 een lezing over de behandeling van kwetsuren bij dansers en musici, getiteld 'Passie en pijn: over kwetsbaarheid en kracht van musici'. Tijdens het concert dat daarop aansluit brengt het orkest Mahler 9 onder leiding van Eliahu Inbal.

Boni Rietveld is een Nederlandse orthopedisch chirurg die als kind moeilijk kon kiezen tussen zijn liefde voor geneeskunde of muziek. Daarom studeerde hij muziek en geneeskunde tegelijkertijd. Zo behaalde hij (in 1976) zijn eindexamen trompet aan het Koninklijk Conservatorium in ‘s-Gravenshage en (behaalde hij in 1978) zijn artsexamen in Leiden. Na zijn diensttijd specialiseerde hij zich nog in blessures bij dansers en musici in het Academisch ziekenhuis in Leiden. In 1993 richtte Rietveld het Medisch Centrum voor Dansers en Musici op in het Haaglanden Medisch Centrum (HMC). Daar wijdde hij zich als orthopedisch chirurg uitsluitend aan dansers en musici.  Boni Rietveld is een veelgevraagde spreker, hij gaf cursussen Dans en Muziekgeneeskunden en is auteur van het hoofdstuk 'Dans- en muziekletsels' in het Nederlandse Leerboek voor Orthopedie. Rietveld publiceerde regelmatig in medisch wetenschappelijke tijdschriften, begeleidde en superviseerde medisch studenten en assistenten, die actief zijn in 'Performing Arts Medicine'. Op 1 oktober 2018 ging Rietveld met pensioen. 

 

Let op

  • Beperkt aantal plaatsen per lezing. Snel zijn is de boodschap.
  • Aangekochte tickets voor lezingen worden niet terugbetaald of omgeruild.

Kortingen

  • Vrienden hoeven geen tickets te reserveren en komen gratis op vertoon van hun Vriendenpas.