Lezing ‘Reiken naar de hoogte: de Amerikaanse droom in gebouw en daad’

Dag
Vrijdag 11.01.2019 - 18:30

Elisabeth Center

Straat
Carnotstraat 4
Postcode
2060
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€5
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Onze muzikale programmatie belicht de Amerikaanse Droom. In de 20e eeuw bekleedden de Verenigde Staten een wereldwijd dominante positie op politiek, economisch en cultureel vlak. Componisten als Dvořák en Mahler namen royaal betaalde posities op in het Amerikaanse muziekleven, andere Europese componisten staken de oceaan over en lieten zich door Amerika inspireren. In een lezingenreeks gekoppeld aan onze ‘Meesterwerken’-cyclus lichten wij deze Amerikaanse dominantie toe, door experts aan het woord te laten over hun eigen vakgebied.

Lara Schrijver, Hoogleraar Architectuurtheorie aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen, geeft op vrijdag 11 januari 2019 een lezing over Amerikaanse architectuur, getiteld ‘Reiken naar de hoogte: de Amerikaanse droom in gebouw en daad’. Tijdens het concert dat daarop aansluit brengt het orkest samen met Boris Giltburg werken van Copland, Rachmaninov en Dvořák.

Lara Schrijver is Hoogleraar Architectuurtheorie aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen, Universiteit Antwerpen, en DAAD gastprofessor aan de Dessau Institute of Architecture. Zij is opgeleid aan Princeton University en de TU Delft, en is gepromoveerd aan de TU Eindhoven. Van 2005 tot 2014 was zij programmaleider onderzoek aan de TU Delft en gaf zij architectuurtheorie aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Haar onderzoek is gericht op de architectuur van de twintigste eeuw en de theorieën die eraan ten grondslag liggen. Zij was ruim tien jaar redacteur van OASE en was vier jaar lang lid van de adviescommissie van het Stimuleringsfonds Architectuur. Haar werk is gepubliceerd in onder andere de Journal of Architecture, Footprint, en Volume. Haar boek Radical Games (2009) werd genomineerd voor de 2011 CICA Bruno Zevi Book Award.

 

Let op

  • Deze lezing is toegankelijk zonder concertticket.
  • Beperkt aantal plaatsen per lezing. Snel zijn is de boodschap.
  • Aangekochte tickets voor lezingen worden niet terugbetaald of omgeruild.